Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver

Szerző: | 2020. június 08., 06:00 | Belföld

Reichert János, Jeszenszky Géza és Ungváry Krisztián

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha itt váltás lesz, az nem történhet olyan jogi konzekvenciák nélkül, amelyek példátlanok a demokrácia eddigi harmincéves történetében – így fogalmazott Ungváry Krisztián történész, amikor amolyan konzervatív kerekasztal mellett vele, illetve Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel és Reichert János publicistával beszélgettünk a múltról, jelenről, jövőről.

HIRDETÉS - AIP

A hármas interjúban szó esett arról is, hogy a Fidesz mintha a miniszterelnök vallási közössége lenne, Reichert János a legfőbb bűnnek nevezte, hogy „Orbánt istenítik”. Jeszenszky Géza pedig arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2002 után „úgy látta, tisztességes kormányzással nem tudott hatalmon maradni, ezért arra jutott, hogy a Kádár-rendszer társadalmát kell restaurálni”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Volt-e olyan időszak a magyar történelem során, amikor közel álltunk egy polgári Magyarország megvalósulásához? Komolyan gondolta-e ezt annak idején a Fidesz, vagy valóban politikai termék volt már akkor, ahogy G. Fodor Gábor mondta később? Milyen volt a 1998-2002 közötti első Orbán-kormány? Mikor érezték először úgy, hogy a konzervatív felfogás ellenkezik azzal, amit a Fidesz megvalósít? Mik azok a Fidesz kormányzásában, aminek elfogadhatatlannak kellene lennie egy konzervatívnak? Hogyan lehet vége az Orbán-rendszernek? Készülve a 2022-es választásra, lehet létjogosultsága egy új konzervatív pártnak? A 2022-es választásra hogyan lenne érdemes az ellenzéknek a rajthoz állnia?

A válaszokat és teljes interjút keresse a Magyar Hang június 5-én megjelent, legfrissebb lapszámában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 23. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jeszenszky Géza, konzervativizmus, NER, Orbán Viktor, polgári Magyarország, Reichert János, Ungváry Krisztián


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest