Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Nullánál nagyobb” esélyt lát rá Karácsony Gergely, hogy a kormány figyelembe vegye javaslatait

Szerző: | 2020. június 10., 19:04 | Belföld, Featured

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ez a fórum nem alkalmas döntéshozatalra – mondta a Hvg.hu tudósítása szerint Karácsony Gergely azután, hogy csaknem két órán keresztül egyeztetett a Belügyminisztériumban a jövő évi költségvetési javaslat önkormányzatokat érintő részeiről a kormány képviselőivel.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester már kedden bejelentette, hogy konkrét javaslatcsomaggal megy a kormánnyal való egyeztetésre. A kérései között szerepelt, hogy ne vonják el a gépjárműadó eredetileg az önkormányzatoknál maradó részét, illetve a fővárosi tömegközlekedésből a járvány alatt visszaeső utasszám miatt kiesett jegybevételeket kompenzálják. Emellett azt is szerette volna, ha a kormány a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat is bevonná a koronavírus-járvány miatt folyósított európai uniós támogatások elosztásába.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A Belügyminisztériumban zajlott egyeztetésen az önkormányzati szövetségek a BM és a Pénzügyminisztérium képviselői vettek részt. A főpolgármester szerint a költségvetéssel kapcsolatban több, köztük kormánypárti polgármester is megfogalmazott kritikákat. Arra kérdésre, számít-e arra, hogy a felvetéseit figyelembe veszi majd a kormány, azt mondta: a nullánál nagyobbat.

Karácsony Gergely azért szeretné elérni, hogy módosuljon a büdzsé terve, mert szerinte az elvonások miatt 15-20 milliárd forinttal lesz kevesebb pénze a fővárosnak.

A kormány részéről Orbán Balázs államtitkár korábban úgy fogalmazott, hogy a főpolgármester költségvetésről szóló nyilatkozataiban politikai csatározást folytat, a főváros ugyanis költségvetési szempontból stabil, és az elmúlt tíz évben a kormány 375 milliárd forintnyi adósságot vállalt át.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: főpolgármester, Karácsony Gergely, költségvetés, kormány


A komikus, aki körül mindig forr a levegő

A komikus, aki körül mindig forr a levegő

Fia nemierőszak-ügye kapcsán vétette észre magát újra Beppe Grillo egykori politikus, akit az áldozathibáztatás miatt még az általa alapított pártba belépő volt olasz kormányfő is finom kritikával illetett.

Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest