Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Nullánál nagyobb” esélyt lát rá Karácsony Gergely, hogy a kormány figyelembe vegye javaslatait

Szerző: | 2020. június 10., 19:04 | Belföld, Featured

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ez a fórum nem alkalmas döntéshozatalra – mondta a Hvg.hu tudósítása szerint Karácsony Gergely azután, hogy csaknem két órán keresztül egyeztetett a Belügyminisztériumban a jövő évi költségvetési javaslat önkormányzatokat érintő részeiről a kormány képviselőivel.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester már kedden bejelentette, hogy konkrét javaslatcsomaggal megy a kormánnyal való egyeztetésre. A kérései között szerepelt, hogy ne vonják el a gépjárműadó eredetileg az önkormányzatoknál maradó részét, illetve a fővárosi tömegközlekedésből a járvány alatt visszaeső utasszám miatt kiesett jegybevételeket kompenzálják. Emellett azt is szerette volna, ha a kormány a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat is bevonná a koronavírus-járvány miatt folyósított európai uniós támogatások elosztásába.

A Belügyminisztériumban zajlott egyeztetésen az önkormányzati szövetségek a BM és a Pénzügyminisztérium képviselői vettek részt. A főpolgármester szerint a költségvetéssel kapcsolatban több, köztük kormánypárti polgármester is megfogalmazott kritikákat. Arra kérdésre, számít-e arra, hogy a felvetéseit figyelembe veszi majd a kormány, azt mondta: a nullánál nagyobbat.

Karácsony Gergely azért szeretné elérni, hogy módosuljon a büdzsé terve, mert szerinte az elvonások miatt 15-20 milliárd forinttal lesz kevesebb pénze a fővárosnak.

A kormány részéről Orbán Balázs államtitkár korábban úgy fogalmazott, hogy a főpolgármester költségvetésről szóló nyilatkozataiban politikai csatározást folytat, a főváros ugyanis költségvetési szempontból stabil, és az elmúlt tíz évben a kormány 375 milliárd forintnyi adósságot vállalt át.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: főpolgármester, Karácsony Gergely, költségvetés, kormány


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest