Újabb videója van Korózs Lajosnak

Újabb videója van Korózs Lajosnak

Korózs Lajos az ominózus videóban (Forrás: MSZP Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is kitart az MSZP amellett, hogy jóhiszeműen készítették el azt a nagy vihart okozó videót, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő beszélt a koronavírus-járvány miatti kórházi ágyfelszabadítás következményeiről. Ugyanakkor már azt is hozzátették: ha nő nem az, akinek kiadta magát, akkor vállalnia kell a felelősséget.

Ismét egy videóval jelentkezett az MSZP-s Korózs Lajos, ezúttal azonban nem szólaltat meg senkit, hanem ő maga tesz nyilatkozatot. A téma az elmúlt napokban nagy vihart kavart korábbi felvétele, amelyen egy magát mentősnek nevező nő, Németh Athina arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatti ágyfelszabadítások után tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül kilencen kínok közt hunytak el otthonukban.

Security Check Required

Rövid idő alatt kiderült azonban, hogy a nő sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy valaha dolgozott volna náluk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentést is tett rémhírterjesztés miatt, a szocialisták pedig törölték az ominózus videót.

Korózs Lajos friss nyilatkozatában azt mondta, hogy „az MSZP jóhiszeműen járt el a videó elkészítése során, annak levételéről az illusztrációként felhasznált vágóképek megtévesztő jellege miatt döntött”. (A vágóképeken az Országos Mentőszolgálat szerepelt.) Arra hivatkozott, hogy a nő április vége óta a magyar sajtóban többször nyilatkozott, és szavahihetőségét senki nem vonta kétségbe. – Amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát, és ezzel félrevezette a nyilvánosságot, úgy azzal kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek, ebben az esetben vállalnia kell a felelősséget – fogalmazott a politikus.

A képviselő azt is mondta, hogy a videóban Kásler Miklós hibás döntésére és annak következményeire kívánták felhívni a figyelmet. Amennyiben azonban „akaratukon kívül” megbántották az Országos Mentőszolgálat dolgozóit, úgy elnézést kérnek. Bocsánatot kérni azonban szerinte a miniszternek kell a gyógyulásra váró betegekről és az elhunytak családtagjaitól.