Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Autós vagyok, nem bűnöző”

Szerző: | 2020. június 12., 09:36 | Belföld

Ideiglenes kerékpársáv a Nagykörúton (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jobbikos Szilágyi György nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez a fővárosi közlekedés, kifejezetten az autósok nehéz helyzete miatt. Azt kérte, egy órán keresztül autózzon vele, „tanulságos lesz”.

HIRDETÉS - AIP

– Azoknak a nevében szántam rá magamat a levél megfogalmazására, akik lassan már a legsúlyosabb bűnök elkövetőivel kerülnek egy kalapba, akiktől ma szinte politikai divat lett elhatárolódni, akiknek az igazságát a sajtómegtorlástól tartva már senki sem meri felvállalni. Akik a főváros leginkább kirekesztett, legjobban megbélyegzett társadalmi rétege lettek. Ők pedig az autóvezetők – így fogalmazott a jobbikos Szilágyi György a főpolgármesternek írt nyílt levelében. Igyekezett leszögezni: „autós vagyok, nem bűnöző”.

A politikus kifejtette, hogy Karácsony Gergelyre tavaly ősszel nagyon sok biciklis szavazott, és nagyon sok autós is. – Miért nem szeretne mindkét félnek a főpolgármestere lenni? – tette fel a kérdést. Azzal egyetértett, hogy legyen minél több bicikliút, „de ne szívassunk már meg vele tisztességes állampolgárokat”. – Akik a volán mögé ülnek, nem mind klímatagadó, műanyag-fetisiszta, esőerdőirtó, bálnagyilkos környezetrombolók, hanem emberek, akik iskolába viszik a gyermeküket, orvoshoz a szeretteiket, munkába sietnek, bevásárolnak a családnak és így tovább – írta.

Egyúttal egy rendhagyó ajánlatot is tett. Azt kérte, hogy Karácsony Gergely egy órát szánjon rá, amíg az autójával körbeviszi Budapest néhány pontján. A városban, amelyet Karácsony Gergely vezet. – Tanulságos lesz, megígérem – írta a képviselő, hozzátéve, hogy olyan megoldást kell találni, ami nem úgy védi a környezetet, hogy tönkreteszi nagyon sok budapesti autós életét.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: autóforgalom, bicikliút, főpolgármester, Jobbik, Karácsony Gergely, kerékpársáv, közlekedés, Szilágyi György


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest