Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vascsővel támadtak egy idős férfire – Lopás miatt már körözték a solymári rablót

Szerző: | 2020. június 12., 11:02 | Belföld

A solymári rabló elfogása (Forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem volt ismeretlen a rendőrség előtt az az ember, aki egy solymári férfit rabolt ki saját otthonában kedden délután.

HIRDETÉS - AIP

Az ügyről, amelyről lapunk számolt be először, a rendőrségi portálon megjelent közleményben azt írják: a nyomozás eddigi adatai szerint 2020. június 9-én kora délután Cs. László vizet kérve jutott be egy 83 éves helyi férfi portájára, az udvaron talált vascsővel az előszobába érve fejen csapta nehezen mozgó áldozatát, majd 40 ezer forintot követelt. Az ütéstől eleső, magatehetetlen sértett hiába hajtogatta, hogy nincs pénze, felbőszült támadója tovább ütötte és fojtogatta, majd értékek után kezdett kutatni.

A puffanásokat hallva, a pincéből felment a lakrészbe az áldozat lánya. Először megdöbbent az ismeretlen férfi láttán, aztán felocsúdva a telefonjáért nyúlt, hogy segítséget hívjon, de az idegen rátámadt, először a táskáját rángatta, majd a készüléket akarta kitépni kezéből. A nő erős szorítását támadója harapással akarta enyhíteni, dulakodtak, közben a földre kerültek, a férfi többször ököllel megütötte, végül egy gázspray-vel lefújta és elmenekült.

A riasztott, a település szabadidős körzeti megbízottjával is kiegészült rendőri egységek egy része a támadó után eredtek a kapott személyleírás alapján, a többi rendőr az áldozatoknak nyújtott segítséget és megkezdte az elsődleges helyszíni adatgyűjtést. Mentőkre is szükség volt, mivel az idős férfit fejsérülése miatt kórházba kellett vinni, lányát helyben ellátták.

A támadó felkutatására forró nyomon megindult egyenruhások nem sokkal később már a solymári vasútállomás mosdójának ajtaján tódultak a helyiségbe, ahol Cs. László csapvízzel igyekezett enyhíteni a gázspray-ből neki is jutó adag okozta csípő érzést. A bilincselés után átvizsgálták válltáskáját és bőröndjét, amelyekből ékszerek, mobiltelefonok kerültek elő, de az is kiderült, hogy a férfit lopás miatt körözi a Nagyatádi Rendőrkapitányság.

A nagy valószínűséggel hajléktalan életmódon folytató, bejelentett munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkező Cs. László kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Vele szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: hajléktalan, rabló, rablótámadás, rendőrség, Solymár


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest