Újabb csapás az önkormányzatoknak: törvénybe foglalnák a vendéglátósok ingyenes területhasználatát

Újabb csapás az önkormányzatoknak: törvénybe foglalnák a vendéglátósok ingyenes területhasználatát

Káposztás cvekedli (Fotó: a Kiscsillag étterem Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyéb intézkedés híján a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat veszítenék azok a kormányrendeletek, amelyeket ez idő alatt hozott a kormány. Ezek közé tartozik az is, amely szerint az önkormányzatok szeptember elsejéig nem szedhetnek közterület-használati díjat a vendéglátó üzletektől. 

Most duplán örülhetnek a vendéglátósok, mert nemcsak forgalmuk közelít a járvány előtti időszakhoz, de törvénybe foglalnák, hogy a közterületen elhelyezett asztalok után nyár végéig nem kell területhasználati díjat fizetni. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága ugyanis – vette észre az Mfor.hu –, módosító indítványt nyújtott be, amely szerint hiába a veszélyhelyzet vége, szeptemberig megmaradna az ingyenes területhasználat, és annak díját utólagosan sem szedhetnék be az önkormányzatok.

Ez újabb csapást jelentene az amúgy is kivéreztetett önkormányzatok számára. Korábban már elvették tőlük a parkolási díjbevételt az ingyenes parkolásról szóló rendelettel, és ugyanerre a sorsra jutott a gépjárműadó is.