Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újabb csapás az önkormányzatoknak: törvénybe foglalnák a vendéglátósok ingyenes területhasználatát

Szerző: | 2020. június 12., 19:35 | Belföld

Káposztás cvekedli (Fotó: a Kiscsillag étterem Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyéb intézkedés híján a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat veszítenék azok a kormányrendeletek, amelyeket ez idő alatt hozott a kormány. Ezek közé tartozik az is, amely szerint az önkormányzatok szeptember elsejéig nem szedhetnek közterület-használati díjat a vendéglátó üzletektől. 

HIRDETÉS - AIP

Most duplán örülhetnek a vendéglátósok, mert nemcsak forgalmuk közelít a járvány előtti időszakhoz, de törvénybe foglalnák, hogy a közterületen elhelyezett asztalok után nyár végéig nem kell területhasználati díjat fizetni. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága ugyanis – vette észre az Mfor.hu –, módosító indítványt nyújtott be, amely szerint hiába a veszélyhelyzet vége, szeptemberig megmaradna az ingyenes területhasználat, és annak díját utólagosan sem szedhetnék be az önkormányzatok.

Ez újabb csapást jelentene az amúgy is kivéreztetett önkormányzatok számára. Korábban már elvették tőlük a parkolási díjbevételt az ingyenes parkolásról szóló rendelettel, és ugyanerre a sorsra jutott a gépjárműadó is.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: étterem, gépjárműadó, önkormányzatok, Országgyűlés igazságügyi bizottsága, vendéglátás


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest