Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél költségvetési csalás miatt

Szerző: | 2020. június 12., 15:00 | Belföld, Featured

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás a vád. Az ügyészség a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” nem árulja el, Hajdú érintett-e.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind a Fővárosi Főügyészség, mind a Fővárosi Törvényszék megerősítette lapunk értesülését, miszerint eredményes volt a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, és ennek megfelelően idén június elején vádemeléssel végződött. Hajdú jelenleg Mészáros Lőrinc felesége tévécsatornáit vezeti.

HIRDETÉS - AIP

Az akkor még Hajdú Péter vezette vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói, ez zárult most vádemeléssel. Ahogy a főügyészség írja, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

HIRDETÉS - AIP

A vád egyébként meglehetősen súlyos, ugyanis különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtották be a vádiratot. A vádlottak a cég áfa-kötelezettségét csökkentették jogellenesen, azaz köznapi nyelven áfát csaltak. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, oly módon, hogy egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Ezt követően a Bors című bulvárlap megtalálta kárpátaljai otthonában a hölgyet, aki elmondta, hogy nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A nő egyébként meglehetősen szerény körülmények között él, idénymunkából tartja fenn magát. A megjelent cikk alapján feljelentést tett Tényi István magánszemély, a feljelentésben nevesítve is Hajdút.

Áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van. Ezzel szinte egy időben lett Hajdú Péter – immár alkalmazottként – a Mészáros Lőrinc feleségének nevén lévő tévécsatornák, a Life TV és az Ozone TV vezérigazgatója.

Szerettük volna megszólaltatni Hajdú Pétert is az ügyben, hogy olvasóink megismerhessék az ő álláspontját is, ezért kérdéseket küldtünk neki a hivatalos iratokban megadott e-mail címeire, ám nem válaszolt. A következőkre voltunk kíváncsiak:

  • A Frizbi Entertainment Kft. minden, a költségvetéssel szembeni kötelezettségét – különös tekintettel az adókötelezettségekre – megfizette az ön ügyvezetősége idején?
  • Találkozott-e személyesen a Frizbi Entertainment Kft. üzletrészének adás-vétele, illetve az ügyvezetői teendők átadása alkalmával Leinart Valentynával?

Hetilapunk jövő heti, június 19-i számában részletesen foglalkozunk Hajdú Péter pályaképével, üzleti ügyeivel, illetve a mostani vádemeléssel.

Címkék: frizbi entertainment kft., Hajdú Péter, hamis magánokirat felhasználása, költségvetési csalás, Mészáros Lőrinc


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest