Karácsony Gergely: Új intézkedésekkel könnyítjük az autósok életét is

Karácsony Gergely: Új intézkedésekkel könnyítjük az autósok életét is

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új intézkedésekkel könnyítjük az autósok közlekedését is az átalakuló Budapesten – jelentette be szombati Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint írta, bár a mindannyiunk életét átalakító járvány miatt azonnali cselekvésre volt szükség az alternatívákat kínáló, egészségügyi szempontból biztonságos közlekedés megteremtésére a belvárosban, a jó megoldást csakis párbeszéddel, a budapestiek visszajelzéseire reagáló finomhangolásokkal lehet megtalálni. A BKK-nál és a Budapest Közútnál folyamatosan figyelik a forgalom változását, és kikérik a lakosság véleményét is, ezek alapján pedig a következő lépésekről döntöttek:

– Módosítottuk a lámpaprogramot több helyen is a Nagykörút mentén, így a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is.

– A lámpák átprogramozása mellett a sávok használatát is átalakítottuk az Üllői úton a Corvin-negyednél. Mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett.

– Hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, annak érdekében, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci út keresztezésénél.

– Mivel az autóval közlekedők és a kerékpárosok is megszokták az új sávokat, már nincs szükség a terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítjuk, de a záróvonal természetesen marad.

A főpolgármester hozzátette: az a célunk, hogy Budapest mozgásban maradjon, ehhez pedig alternatív közlekedési módoknak is lehetőségeket kell teremteni. Azt is leszögezte, hogy készek a tapasztalatok és a visszajelzések nyomán bárhol finomhangolni, vagy újragondolni a lehetőségeket.