Nem volt fegyvere a rendőri intézkedés közben meghalt férfinek

Nem volt fegyvere a rendőri intézkedés közben meghalt férfinek

Képünk illusztráció! A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál 2016. december 20-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden előzmény nélkül lett rosszul, majd vesztette életét rendőri intézkedés közben egy férfi Salgótarjánban szerda reggel. A hírről lapunk is beszámolt, a férfi halálának körülményeiről azonban eddig keveset tudtunk.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) ugyanakkor nemrég újabb információkat közölt az MTI érdeklődésére. Eszerint a gyanúsított a rendőri intézkedésnek nem állt ellen és a rendőrökkel szemben nem lépett fel támadólag. Kiemelték azt is, hogy a gyanúsítottra a rendőrök nem lőttek rá és nála sem volt lőfegyver. Az intézkedés közben elhunyt férfi halálának okát igazságügyi szakértők állapítják meg.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy egy ügyészük személyesen vizsgálódott a helyszínen a haláleset ügyében. Az eddigi adatok alapján azt állapították meg, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt, tehát nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely ügyészségi eljárás megindítását indokolná.

Egyébként a Készenléti Rendőrség azért kérte a TEK segítségét a gyanúsított elfogásához, mert – mint írták – okkal volt feltételezhető, hogy lőfegyvere van. Miután a férfi rosszul lett, a TEK műveleti egységének mentőtisztje azonnal megkezdte ellátását, majd újraélesztését. A gyors és szakszerű beavatkozás ellenére azonban nem tudtak rajta segíteni.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.