Igazán aranyosan éneklik Bóly és testvérvárosai a német Neoton-slágert

Igazán aranyosan éneklik Bóly és testvérvárosai a német Neoton-slágert

Részlet a videóklipből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon helyes videoklipben találkozott egymással a magyarországi Bóly és három testvértelepülése, a romániai Csernáton, a németországi Heroldsberg és a szlovákiai Negyed: a videón a települések lakói közösen éneklik el az Egy kis nyugalmat című számot.

A felvételek még 2019-ben készültek a négy településen, az utómunkák pedig 2020-ban zajlottak. A videót pedig most jelentették meg, amikor az tulajdonképpen különösen aktuális is, hiszen koronavírus-járvány miatt egy darabig egyébként is csak virtuálisan találkozhattak volna a távol lévő települések lakói.

A felvétel teljes egészében a települések finanszírozásával, mindenfajta pályázati támogatás nélkül, az ott élő zenészek és a települések zenekarai, kórusai önkéntes közreműködésével valósult meg. A költségeket a települési önkormányzatok fizették.

A felvételen elhangzó dal a Magyarországon elsősorban Neoton-számként ismert Egy kis nyugalmat. A dal eredeti változata német, ezzel nyerte meg Nicole az 1982-es Eurovíziós Dalfesztivált. A bajoroszági testvérváros, Heroldsberg felvételén a német eredetiben szólt a szám egyik részlete.

Rafa-Gyovai Dániel, a videó ötletgazdája a – a bólyi városi intézmény, az Erzsébet Vigadó igazgatója és önkormányzati képviselő – azt is elárulta a Magyar Hangnak: minden felvétel élő, stúdiót nem vettek igénybe. A videó elkészítésének elmondása szerint nem volt különösebb apropója, egyszerűen sok ilyen videót lehetett látni az elmúlt időszakban, és Gyovai Dániel arra gondolt, miért ne csinálnának egy ilyen közös produkciót a testvértelepülések is. Azért erre a dalra esett a választás, mert az a magyar és a német nyelvterületen is ismert, viszonylag könnyen énekelhető, és úgy gondolták, a béke és az összetartás témája is illik a testvértelepülések kapcsolatához.

Címkék: zene, videó, Bóly