„Stop Budapest-adó” – Sétálva tiltakoztak Karácsonyék

„Stop Budapest-adó” – Sétálva tiltakoztak Karácsonyék

V. Naszályi Márta I kerületi polgármester a Stop Budapest-adó felirat felfestése közben (Fotó: V. Naszályi Márta Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Stop Budapest-adó” – ezt a feliratot festette Karácsony Gergely főpolgármester stábja vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton az aszfaltra.

A főpolgármester stábja „közös sétára” invitálta a szimpatizánsait, hogy ezzel tiltakozzanak a kormány Budapestet érintő megszorításai ellen. Az eseményen a Mérce.hu tudósítása szerint több százan jelentek meg, a Lánchíd és a Magyar Tudományos Akadémia között a rakpart megtelt résztvevőkkel.

Ahogy a szervezők ígérték, nem volt se színpad, se beszéd. Az eseményt nem hirdették meg nyilvánosan, csak Facebook-üzeneteket kaptak róla a szimpatizánsok, a Hírhugó révén jutott el a szélesebb nyilvánossághoz.

https://www.facebook.com/watch/?v=292264718579679

A Stop Budapest-adó felirattal plakátkampányba is kezdett szombaton a főváros a Városháza parkban.

„30 év óta most először fordul elő, hogy nem az állam finanszírozza Budapestet, hanem a főváros többet fizet be az államkasszába, mint amennyit onnan kap. ... hogy a város finanszírozza az államot, nyugodtan nevezhetjük Budapest-adónak. Minden egyes budapestinek körülbelül 20 ezer forintjába kerül évente” – írt Karácsony Gergely pénteken a Facebookon.