Újabb 2,1 milliárd forintot csoportosítottak át a vadászati kiállítás előkészítésére

Újabb 2,1 milliárd forintot csoportosítottak át a vadászati kiállítás előkészítésére

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világkiállítás rendezésének egyik célja, hogy Magyarország bemutassa, élen jár a természethasználat különféle módjaiban – mondta Bors Richárd, az eseményt szervező iroda szakmai igazgatója kedden, a Baranya megyei Martonfán. A rendezvényről a közelmúltban javarészt a szervezőiroda támogatásával, összesen több mint huszonötmillió forintból felújított vadász- és ifjúsági központ átadó-ünnepségén beszélt, amelyről az MTI tudósított.

A Budapesten és négy kiemelt vidéki helyszínen, Keszthelyen, Gödöllőn, Hatvanban és Vásárosnaményban megvalósuló kiállítást szervező Egy a Természettel NKft. szakmai igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a központi rendezvény kiállítása csaknem 70 ezer négyzetméteren valósul meg. A Hungexpo területén hazai és nemzetközi civil valamint szakmai szervezetek is bemutatkoznak. Eddig közel negyven ország jelezte részvételi szándékát az eseményen.

A lebonyolításért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán államtitkár szavait tolmácsolva felhívta rá a figyelmet, hogy „az ifjú vadászok utánpótlásának jelentősége talán soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban”.

Kiemelte: „a világkiállítás szervezési munkái során” éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok bevonására, hiszen a rendezvény elsődleges céljai között szerepel a társadalmi szemléletformálás. Hozzátette: ezt a célt szolgálja, hogy támogatták az ország több részén a vadászati ifjúsági központok fejlesztését, s nagyrészt e forrásokból újult meg a tíz fő befogadására szolgáló martonfai létesítmény is.    

Ahhoz nem férhet kétség, hogy a kormány számára fontos a koronavírus-járvány miatt jövő őszre halasztott vadászati és természeti kiállítás. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal 28,8 milliárd forintot csoportosítottak át Gazdaságvédelmi Alapból más célokra. Ebből 2,1 milliárd forint a Semjén Zsolt, KDNP-s miniszterelnök-helyettes nevével összefonódó vadászati kiállítás előkészítését és felvezető eseményeinek támogatását szolgálja. A rendezvényre legutóbb április 24-én csoportosított át a kormány 1,67 milliárd forintot. Előtte novemberben kapott 2 milliárdot, vagyis eddig már összesen 5,7 milliárd forint ment el a vadászati kiállítás szervezésére – írja számításai alapján az Mfor.hu.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.