Durvul az ellenzéki belháború Gödön

Durvul az ellenzéki belháború Gödön

A Gödön győzelmet arató ellenzék (Fotó: Balogh Csaba Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos polgármester leváltaná az LMP-s és DK-s alpolgármesterét. Többek között ők voltak azok, akik korábban élesen bírálták a városvezetőt. Egy csütörtöki Facebook-posztban az alpolgármesterek visszaüzentek Balogh Csabának.

Gödön az ellenzéki összefogás ugyan tudott győzni a tavaly októberi önkormányzati választáson, azóta azonban nem felhőtlen a viszony. A polgármester a 31 éves momentumos Balogh Csaba lett és a képviselő-testületben is kisebbségbe szorult a Fidesz.

Security Check Required

Az ellenzékben meglévő feszültség első látványos jele az volt, amikor április elején több helyi politikus – az LMP-s Fülöp Zoltán, a jobbikos Hives Gábor, illetve a DK-s Lőrincz László és Szilágyi László – egy levélben keltek ki a polgármester ellen. A 24.hu hozta nyilvánosságra a dokumentumot, amely szerint „Balogh Csaba mind emberi, mind politikai tisztessége folytán alkalmatlan a gödi polgármesteri poszt betöltésére”. Azt is írták, hogy az autoriter vezetési modellje nem demokratikus, saját frakciója ellen fordult, hatalmával visszaél, illetve megrágalmazta a vele kritikusan fellépő képviselőket.

A belharc most újabb fordulatot vett: Balogh Csaba leváltaná – a levelet is aláíró – két ellenzéki alpolgármesterét, Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót. – A jövő hétfői ülésre benyújtottam egy javaslatot, amely az alpolgármesterek leváltásáról szól. Remélhetőleg hamar megoldódik az ügy, és új, hatékonyan dolgozó, lelkiismeretes alpolgármesterrel vághatunk neki a következő éveknek – írta a polgármester a Facebook oldalán.

Balogh Csaba mindkét alpolgármester esetében arról írt, hogy „sajnos az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gödi alpolgármesterek feladataikat nem tudják megfelelően ellátni: korlátozottan álltak rendelkezésre, a rájuk bízott feladatokat elhanyagolták, feladat- és hatáskörük meghatározása folyamatos konfliktusforrást jelentett”.

Csütörtökön ugyancsak a Facebookon reagált a Balogh Csaba posztjában célba vett két alpolgármester. Mint írják: „eddig tudtuk csendben tűrni a hazug rágalmakat, ideje, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot a valóságról”.

Fülöp Zoltán és Lőrincz László szerint a fejükre „olvasott vádak vagy teljesen hamisak, vagy pont fordítva igazak”. Álláspontjuk szerint „a kétségbeesett és elkeseredett kapkodás a polgármesterként elkövetett mulasztásokat hivatott elfedni. Amíg mindenki a cirkuszra figyel, addig senki sem tesz fel kényelmetlen kérdéseket.” Arra is kitérnek, hogy Balogh Csaba polgármester a „veszélyhelyzeti teljhatalma birtokában már megkísérelte leváltani alpolgármestereit, de még úgy sem sikerült”. Végül kijelentik, hogy véleményük szerint „Balogh Csaba méltatlanná vált Göd vezetésére”.