Szombattól már csak 30-cal lehet menni a Lánchídon

Szombattól már csak 30-cal lehet menni a Lánchídon

A Lánchíd (Fotó: Pixabay/Nagy Gyöngyi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 27-től, azaz most szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon – közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya. A Fővárosi Önkormányzat vezetése döntött arról is, hogy megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.

A Budapest Közút, mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, javítják az észlelt hibákat és hetente adnak jelentést a városvezetésnek. Javaslataik alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz. Így a hídon június 27-től, azaz szombattól 30 kilométer/óra lesz a megengedett sebességhatár.

A főváros arról is döntött, hogy „mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható”.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes megerősítette: heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, ezzel elkezdődik végre a 171 éves híd felújítása.