Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gyanúsítottként hallgatták ki a Munkásőrség parancsnokát

Szerző: | 2020. június 25., 18:25 | Belföld

Juhász Norbert országos munkásőr parancsnok több önkényuralmi jelkép társaságában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A civil szervezetként februárban újjáalakult Munkásőr Társaság országos „parancsnoka”, Juhász Norbert számolt be róla a szervezet Facebook-oldalán, hogy szerda este kopogtatott nála a rendőrség. Mivel nem volt otthon abban az időben, amikor keresték, ezért Juhász felkereste a helyi rendőrkapitányságot, ahol közölték vele, hogy valaki feljelentette őt, mivel az általa kezelt Hagyományőrző Munkásőr Társaság oldala önkényuralmi jelképeket – ötágú vörös csillagot – is közszemlére tesz, amelyet a magyar jogszabályok tiltanak.

HIRDETÉS - AIP

A rendőrök a feljelentés alapján bűnjelként foglalták le a számítógépét, valamint újabb kihallgatásra idézték. Ahogy a parancsnok fogalmaz: „újabb kísérlettel állunk szemben mely elkeseredetten, egyenest a gyűlölködés fekete magvából sarjadva igyekszik kárt okozni számunkra, közös ügyünk előre vitelében” (sic!).

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A kihallgatást felidéző Facebook-bejegyzésben lényegében már egy teljes védekezést is előterjeszt Juhász Norbert, arra hivatkozva, hogy ők csupán hagyományőrzőkként viselik a kommunista diktatúra jelképeit. Ennek némiképpen ellentmond, hogy már ebben a posztban is egy teljes politikai programot előterjeszt, elérendő célokkal és ellenségképekkel. Hagyományőrző szervezetek ritkán szoktak politikai követelésekkel fellépni.

Februárban a Magyar Hang interjút készített a munkásőr parancsnokkal, Juhász Norberttel, aki akkor azt mondta, szerinte annyira keltenek félelmet a magyarországi kommunizmus áldozataiban és azok leszármazottaiban, „mint például a Magyar Királyi Csendőrség hagyományőrzői”.

Bayer Zsolt ellen is fellépne az „újjáalakult” Munkásőrség, ha olyat mondana – Interjú a parancsnokkal | Magyar Hang

Juhász Norbert, az „újjáalakult” Munkásőrség országos parancsnoka akkor született, amikor a most általa vezetett szervezet szellemi elődjét, a „Párt öklét” megszüntették. Villáminterjúnkból kiderül: komolyan gondolják. Meghívom az olvasókat egy szürreális időutazásra a „parancsnok elvtárs” segítségével. – Miért éppen most érezték úgy, hogy újjá szükséges alakítaniuk a Munkásőrséget?

Akkor télen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) figyelmét is felhívták a munkásőrök tevékenységére. A feljelentéseiről ismert Tényi István bejelentését azzal küldte meg az AH-hoz, hogy azt kérte: a hivatal kísérje figyelemmel a Munkásőr Társaság tevékenységét mint önkéntesen szerveződő félkatonai szervezetét. Ám aligha valószínű, hogy emiatt kezdtek most nyomozni, hiszen az akkori bejelentés nem a tiltott önkényuralmi jelképek miatt született.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Juhász Norbert, munkásőr, Munkásőr Társaság, munkásőrség, tiltott önkényuralmi jelkép, vörös csillag


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest