Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Későbbi iskolakezdést javasol a főváros a járvány második hulláma elleni védekezés részeként

Szerző: | 2020. június 29., 16:55 | Belföld, Featured

Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A reggel 7 és 8 óra közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló. Azért, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben, a BKK és a budapesti városvezetés azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. Fajcsák Lajos, a BKK Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgatója szerint a lépcsőzetes kezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken.

HIRDETÉS - AIP

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a gyakorlatba való átültetésről egyeztetnek még az intézményvezetőkkel. Jelenleg a BKK és a főváros mindent megtesz, hogy helyreállítsák a bizalmat a közösségi közlekedéssel kapcsolatban, és minimalizálják a fertőzésveszélyt. Ennek egyik feltétele a távolságtartás lehetővé tétele, a zsúfoltság elkerülése. A bizalom helyreállítása a város élhetőbbé tételét is szolgálja, hiszen a cél, hogy a budapestiek, ha tehetik a közösségi közlekedést válasszák.

A témáról már egyeztetett a városvezetés és a BKK, az Emmi, a Klikk, 10 budapesti tankerület, Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, Budapesten több oktatási intézményt fenntartó egyházak (katolikus, református, evangélikus, Mazsihisz, baptista), felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok, Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy a munkáltatókkal hasonló fórumot szerveznek, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés.

Címkék: Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, BKK, Emmi, Fajcsák Lajos, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Gy. Németh Erzsébet, iskolakezdés, járvány, Klikk, második hullám, Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete


2022 forró tavasza: A főtáltos meg a többiek

2022 forró tavasza: A főtáltos meg a többiek

Ezen a napsütötte napon, 2022 májusában tartotta az egy hónappal korábban megválasztott új magyar Országgyűlés az alakuló ülését, amelyen egy rutinszavazás keretében igazolták a megválasztott képviselők mandátumát. A Fidesz képviselői nem vettek részt az eseményen, ugyanis elvesztették a választásokat, amelyet ugyan az általuk irányított Belügyminisztérium szervezett, mégis már a választások éjszakáján, az első exit poll eredmények után illegitimnek bélyegzett pártelnökük, Orbán Viktor.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest