Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mandelára gondolt a DK-s polgármester, Mengele lett belőle

Szerző: | 2020. június 29., 13:39 | Belföld

László Imre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kellemetlen nyelvbotlással indította a hetet a XI. kerület polgármestere, László Imre. A DK politikusa a Heti Tv hétfő reggeli műsorának vendége volt, és bár Nelson Mandeláról akart beszélni, helyette véletlenül Joseph Mengele neve csúszott ki a száján.

HIRDETÉS - AIP

A Heti Tv reggeli műsorának legelején a politikus arról kezdett beszélni, hogy a kerületi képviselőtestület hosszas vitát folytatott egy előterjesztésről, ami arról szólt, hogy közterületet nevezzenek el a kerületben Nelson Mandeláról. A polgármester száján azonban végül nem az aparheidellenes dél-afrikai politikus Mandela neve csúszott ki, hanem Joseph Mengeléé, a német SS-tiszté és az auschwitzi haláltábor rettegett orvosáé, akinek a nevéhez kegyetlen emberkísérletek fűződnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– A vita arról szólt, hogy Mengeléről el lehet-e nevezni utcát vagy teret – mondta a képviselő, aki csak a műsorvezetői visszakérdezés után kapcsolt, és úgy reagált: „már teljesen meg van keveredve”.

László Imre: Mengeléről lehet-e elnevezni utcát vagy teret?

László Imre: Mengeléről lehet-e elnevezni utcát vagy teret? – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Magyar Hang

A politikust azért hívták meg a Heti Tv reggeli műsorába, a Pirkadatba, mert korábban az önkormányzat képviselőtestületi ülésén kifejtette: Adolf Hitlert megérdemelten választotta 1938-ban az év emberének a Times magazin. A polgármester úgy fogalmazott, Hitlernek „az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után”. Azt is hozzátette: Hitler utána következő tettei már nem férnek bele ebbe a képbe. 

Később az ATV megkeresésére bocsánatot kért mindenkitől, és azt mondta: akaratán kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésével ellentétesen fogalmazott. „Azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata” – közölte. A Heti Tv hétfő reggeli műsorában a politikus éppen azt kezdte volna el magyarázni, hogy szerinte milyen módon ragadták ki a Hitlerrel kapcsolatos szavait eredeti szövegkörnyezetükből, amikor a Mengelével kapcsolatos nyelvbotlás történt.

Az ATV-nek László Imre korábban azt is kifejtette: zsidó családból származik, a nagyszülei, három nagybátyja és két nagynénje soha nem jöttek haza Auschwitzból, már csak ezért is nem gondolhatja senki komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegette.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Adolf Hitler, Heti Tv, Joseph Mengele, László Imre, Nelson Mandela, XI. kerület


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest