Index: A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak

Index: A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Röviddel azután, hogy kiderült, az Index élére a napokban kinevezett vezérigazgató – Ződi Zsolt – távozik a posztról, a portál főszerkesztője ismét a nyilvánosság felé fordult, és szolgálati közleményt adott ki.

– A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó – olvasható Dull Szabolcs írásában.

Egyúttal kiemelte, hogy a vezérigazgató távozásáról egy időben értesültek az összes többi sajtóorgánummal. – Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerkesztőséget és a sajtót is egy időben tájékoztatta – írta a főszerkesztő, vagyis hiába róluk van szó, mégsem tudtak előre a lépésről. Arról már lapunk is beszámolt, hogy Ződi Zsolt magyarázatot is adott távozására: „Miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra.”

Miközben az Index szerkesztősége – ahogy fogalmazott a főszerkesztő – nem tudja milyen változások készülnek, azt tudják, hogy mit akarnak. Több pontban szedték össze, hogy szeretnének nyugodtan újságot írni, szeretnék a prominens embereket érintő rázósabb sztorik, de az olvasókat érintő mindennapi történetek részleteit is feltárni vagy éppen szeretnék feltenni kérdéseiket az illetékeseknek.

A Ződi Zsolt előtt a poszton lévő vezérigazgató, Pusztay András egy héttel ezelőtt mondott le, miután nem értett egyet az igazgatóság határozatával. Akkor Gerényi Gábor tanácsadó javaslatára megvizsgálták a lehetőséget, hogy feldarabolják a hírportált, és az egyes rovatokat külsős cégekhez szervezzék ki. Ezzel a szerkesztőség veszélyeztetve látta a függetlenségét, közleményben jelezve, hogy külsős behatás érte őket. Bodolai László kuratóriumi vezető viszont azt mondta, félretájékoztatás történt, az ötletet pedig már elvetették. Ugyanakkor Dull Szabolcs főszerkesztőt ezt követően kitették az igazgatóságból, őt vádolva a szivárogtatással.