Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Drog volt a babakocsiban, azt hitték, gyerek”

Szerző: | 2020. július 06., 06:00 | Belföld, Riport

Galambék sokat tudnak a környékbeli sötét ügyekről (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bori kutya magabiztosan sétál bele a miskolci hatodik és hetedik utcát összekötő Vasgyári úton terpeszkedő pocsolyába. A boldogan csaholó pitbull mellkasig süllyed a vízben, hamar abba is hagyja az önfeledt lefetyelést.

HIRDETÉS - AIP

– A kamionok miatt van, itt jártak a stadionokhoz annak idején – mondja a közkúton szőnyeget mosó Erzsébet. Szerinte a dílerek elkapása mellett ez az ügy is megérne egy cikket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Majd megjelenik Attila, akiről Erzsébet azt mondja, többet tud az ügyről. Amit számokkal – mégiscsak a borsodi megyeszékhely félig lebontott szegregátumában, a számozott utcákban volnánk – így írt le a rendőrség közleménye: „Öt hónapon keresztül 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság pedig 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el. A rajtaütések alkalmával összesen 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázs-dohányt foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt mennyiségből több mint 50 000 fogyasztói adagot tudtak volna előállítani a dílerek.”

– Másfél hónapig bömbölt itt a zene, és nem szóltak semmit. Tegnap kiraktam a hangszórót öt percre, ötvenezerre büntettek. Nem lehet csinálni semmit, mert ötven-, meg százezrekre büntetnek, azt’ kap az ember hetvenezret és már tartozok is négyszázezerrel az államnak. Majd nem tudom, miből fizetem ki. Lehet, leülöm – morfondírozik feldúltan Attila.

(…)

Galamb Miklós szerint szívta és árulta a drogot nő és gyerek, megesett, hogy egészen bizarr módszerrel: – Drog volt a babakocsiban, azt hitték gyerek, olyan sok volt benne – meséli, majd búcsúzóul egy valamit tesz hozzá: „volt, aki bele is halt, de nem itt, hanem a Vasgyárban”.

(…)

Tényleg nincsenek már bódult emberek az utcákon, ahogy a rendőrségi közlemény fogalmazott? A teljes riportot keresse a Magyar Hang legfrissebb, július 3-án megjelent 2020/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: drog, kábítószer, Miskolc, riport, számozott utcák, vidék


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest