Vaszilyék szeptemberben indíthatják el a kormánypárti Pesti Tv-t

Vaszilyék szeptemberben indíthatják el a kormánypárti Pesti Tv-t

Vaszily Miklós még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójaként a V4-országok közszolgálati médiumvezetőinek tanácskozásán Visegrádon, a királyi palotában 2017. november 14-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptemberben indulhat el a kormánypárti Pesti Srácok szerkesztősége által létrehozott Pesti Tv – jelentette ki a Media1 érdeklődésére Vaszily Miklós. Az Indamediát is tulajdonló, korábban az Origónál, az Echo Tv-nél és a Tv2-nél jelenleg is vezető pozícióban lévő médiavállalkozó elmondta továbbá, miért a Tv2 Róna utcai székházába jegyezték be az új vállalatot. Mint kifejtette, neki az irodája ott van, ezért praktikus volt, hogy a Progress Média Hungary Kft. is helyben legyen. Az új csatornának egyébként elmondása szerint a Tv2-höz semmi köze, az attól független lesz.

Vaszily az új csatorna tulajdonosa, továbbá a TV2 Zrt. elnöke, és annál az Indamediánál is vezető pozíciót tölt be, amely az Index hirdetéseit értékesíti. Az Index jelenleg is azt jelzi, hogy a függetlensége veszélyben van, ami láthatóan nem tetszik a korábban az Origo áramvonalasításában szerepet vállaló Vaszilynek. Nemrég ugyanis a 444-nek azt mondta: „nincs szándék második Origót csinálni, de arra sincs szándék, hogy az Index átsodródjon a túloldalra, és harciaskodjon, akár az IndaMediával, vagy a lapvezetéssel szemben, és állandósuljon a mostani állapot. Annak üzleti kára lesz, ami senkinek sem jó. Az lenne jó, ha maradna, ami volt, normális újság.”

A kábelszolgáltatókkal jelenleg is zajlanak a tárgyalások a terjesztésről, július végéig szeretnének megállapodni.

A Media1 szeretett volna interjút is kérni Vaszilytól, az üzletember ezt viszont azzal hárította el, hogy majd később, ha lecsillapodnak a kedélyek az Index körül. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy ez hamarosan megtörténik.

A Progress Média Hungarynek Vaszily mellett a Bizalmi Vagyonkezelő Kft. a másik tulajdonosa, amelynek pénzét a G7 cikke szerint Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó biztosítja egy okirat szerint. (A cég valamilyen okból benyújtott egy olyan jegybanki hatósági bizonyítványt a cégbíróságra, amelyben minden szereplőt nevesítenek. Mint a G7 írja, a június 2-i keltezésű dokumentum szerint a vagyonrendelő és a kedvezményezett Mészáros Lőrinc.) A kft. vezetőségében ott van a Tv2 igazgatósági tagja, Tima János is. Ő egyébként Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere.

A Pesti Tv nemrég leigazolta a Hír Tv Informátor című műsorának stábját, amit a Media1 információi szerint a kormánypárti tévénél sokan hátba szúrásként értékeltek. Huth Gergely főszerkesztő viszont azt mondta, nincs szó ilyesmiről, és nem igaz, hogy 10-20 embert megkörnyékeztek a Hír Tv-től.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.