Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket – írja a Hvg.hu, amely egyúttal azt is megjegyzi: Orbán Viktor miniszterelnök már pénteken megkapta az operatív törzs javaslatait.

A miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani, csak még nem tudni, melyek lesznek ezek. Mint Orbán Viktor leszögezte, az új koronavírusos eseteknek jellemzően van külföldi kötődése, ezért most a vírus behurcolása jelenti az igazi veszélyt. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az elmúlt napokban több szomszédos országban, így Romániában, Horvátországban vagy épp Szerbiában is ismét megugrott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

Az operatív törzstől Orbán Viktor péntek délig kért javaslatokat arra, mit lehet tenni ez ellen. Péntek délután az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor elmondta, Magyarországra leginkább olyan környező országokból került be a koronavírus, ahol egyre több a fertőzött.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a szaktárca Facebook-oldalán szombaton közzétett videóinterjúban arról beszélt, a második hullám határában vagyunk, olyan a helyzet, mint márciusban.