Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kocsis Máté: Önmagában a gondolat is büntetendő kellene, hogy legyen

Szerző: | 2020. július 12., 07:54 | Belföld

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés – így fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az MTI beszámolója szerint Kocsis Máté a Kaleta-ügy kapcsán azt mondta, az eset rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége.

HIRDETÉS - AIP

A politikus hangsúlyozta, hogy átfogó problémáról van szó, nem egy konkrét szexuális bűncselekmény történt egy vagy több gyermek sérelmére, hanem az elkövető számítógépén találtak több ezer fényképet. Ezért átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség, minden olyan gyermekvédelmi szabályt, vonatkozó jogszabályt át kell nézni, amely segíti azt, hogy a pedofil bűncselekmények – legyenek azok közvetett vagy közvetlen módon elkövetettek – elkövetőit elriasszák. – A pedofil bűncselekmények azok, ahol önmagában a gondolat is büntetendő kellene, hogy legyen – fogalmazott a frakcióvezető.    

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Kocsis Máté kitért arra, hogy a gyermekek az internet térhódításával olyan veszélyben vannak, amit sokan nem is tudnak felmérni. Ezért – két kisgyermek apjaként – számos más szülőhöz hasonlóan maga is ragaszkodik ahhoz, hogy azok, akik pedofil bűncselekményre képesek vagy ilyen fényképeket használnak fel saját célokra, minél előbb minél szigorúbban az igazságszolgáltatás elé kerüljenek.

A kormánypárti politikus irányításával felálló, a gyermekvédelmi rendszert áttekintő munkacsoportba számos gyermekvédelmi szakembert, szakjogászt, büntetőjogi szakjogászt, az illetékes minisztériumok vezetőit, munkatársait, illetve a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportjainak kompetens politikusait is bevonják. Kocsis Máté szerint körülbelül egy tucat jogszabályt kell érinteni, amelyeket nemcsak egy ügy kapcsán tekintenek át, hanem egy átfogóbb, szélesebb körű gyermekvédelmi csomag részeként. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bűncselekmény, Fidesz-KDNP, gyermekvédelem, Kaleta-ügy, Kocsis Máté


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest