HIRDETÉS
HIRDETÉS

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő tó fejlesztése

Szerző: | 2020. július 15., 13:10 | Belföld

A fertőrákosi csónakkikötő (Fotó: Wikimedia/Pintye Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elkerültek a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogai. A jogokat a jövőben a Gulyás Gergely miniszter által vezetett Miniszterelnökség gyakorolja.

A Hvg.hu ezzel kapcsolatban arra emlékeztet, hogy a turisztikai ügynökség Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozik. Mint írják, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter rendelete azért fontos, mert a területen tervezett nagy beruházás heves vitát váltott ki.

A védett területek miatt aggódó UNESCO figyelmeztetése a soproni városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került. A beruházással megbízott Sopron–Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezetője, a helyi KDNP alelnöke, Kárpáti Béla ott volt, de nem reagált az ellenzék kérdéseire.

A Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő többek között egy százszobás szálloda, apartmanok és ökocentrum építését tervezi a tónál.

Címkék: Fertő-tó, Magyar Turisztikai Ügynökség, Miniszterelnökség, MTÜ, Rogán Antal


HIRDETÉS
Mini Svájc lett Kóspallag?

Mini Svájc lett Kóspallag?

„Úgy éreztem egy ideig, hogy források és a mozgástér hiánya miatt nem fogom tudni kiélni a kreativitásomat. Aztán átállítottam magam: ráálltam a társadalmi munka, a közösség erejére.”

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest