Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Schiffer András: Miért kell ehhez Európai Ügyészség?

Szerző: | 2020. július 15., 16:55 | Belföld

Schiffer András (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék által rendre követelt uniós ügyészséghez való csatlakozás szükségességét kérdőjelezte meg Schiffer András. A napi politikától hátralépett egykori képviselő a Facebookon tette közzé véleményét.

HIRDETÉS - AIP

Azt Schiffer András teljesen legitim elvárásnak nevezi, hogy az európai polgárok ellenőrizhessék az adójukból biztosított uniós források szabályszerű felhasználását. Erre ugyanakkor írása szerint egy „uniós intézmény-kezdemény” már van, ezt Európai Számvevőszéknek hívják.

Vagyis szerinte, ha valóban az a cél, hogy az európai adófizetők elé lehessen tárni, ha az uniós források magánzsebekbe vándorolnak: az Európai Számvevőszéket kell valódi hatáskörökkel ellátni. Ahogyan a nemzeti számvevőszékek a hazai közpénzek esetében, úgy vizsgálódhasson a tagállamokon belül az Európai Számvevőszék, ha uniós pénzekről van szó. – Miért kell ehhez Európai Ügyészség? – tette fel végül a kérdést.

Az ellenzék részéről gyakran felmerül az igény, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez annak érdekében, hogy érdemben vizsgálható legyen az uniós források felhasználása. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő korábban még aláírásokat is gyűjtött az ügy érdekében.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Számvevőszék, Európai Ügyészség, Schiffer András, uniós források


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest