„Lavina” söpört végig Budapest útjain – Videóval

„Lavina” söpört végig Budapest útjain – Videóval

Rendőrségi ellenőrzés (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komplex ellenőrző akciót tartottak a rendőrök még múlt pénteken éjszaka a főváros több kerületében, ennek adták a „Lavina” nevet. A rendőrség honlapján megjelent tájékoztató szerint már összesítették az adatokat.

Az alapvető cél a gyorshajtók kiszűrése volt, néhány óra alatt 160 sofőr bukott le, aki esetenként lényegesen többel hajtott a megengedettnél. A Szentendrei úton volt, aki 60 kilométer/óra helyett 126-tal, egy másik autós 70-es táblánál 137-tel ment. A Váci és a Nagykőrösi úton is volt egy-egy száguldozó, akik több mint 110-zel hajtottak, holott 50-es és 60-as táblák voltak az útmentén.

A rendőrök a gyorshajtók kiszűrésén túl engedély nélküli átalakítás miatt öt autós forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, míg három sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Az ellenőrzések közben két embernél még kábítószergyanús anyagot is találtak az egyenruhások, őket a helyszínen elfogták és az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – ígérete szerint – továbbra is folytatni fogja a „Lavina” elnevezésű akciót az illegális gyorsulási versenyek, valamint az ezekhez kapcsolódó egyéb jogsértések visszaszorítása érdekében.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.