Gomolyfelhős, napos időre van kilátás

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pára- és ködfoltok hamar feloszlanak, ezt követően gomolyfelhős, napos időre van kilátás – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, de az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, valamint az Alpokalján zivatar is lehet. A többnyire mérsékelt északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn nem várható fronthatás, már több lesz a napsütés, ami kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A többfelé párás, ködös hajnalon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben a melegedés hatására fáradékonyság, koncentrálási problémák jelentkezhetnek, illetve a vérnyomási- és keringési panaszok is fokozódhatnak. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között ismét sokfelé elérheti az erős fokozatot.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, hétfőn már jóval több lesz a napsütés, így elsősorban a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben. Egy-egy zápor, zivatar északon, északkeleten és a nyugati határ mentén fordulhat elő, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk, valamint helyenként hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve erős széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Hajnalban, kora reggel többfelé pára, sekély köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Címkék: időjárás