A fél országban leszakadhat az ég

A fél országban leszakadhat az ég

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napközben még sok napsütés várható, de több megyére is riasztást adtak ki a várható zivatarok miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint sok napsütés várható, de gomolyfelhők azért lesznek az égen.

Délutántól főleg az ország északi felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok, amelyekhez elsősorban viharos szél – 60-90 kilométer/órás erősségű –, illetve jégeső társulhat, de egy-egy gócban nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati határvidéken hevesebb zivatarok kialakulása sem kizárt erősen viharos széllökések, nagyobb méretű jégszemek kíséretében. A késő délutáni, esti óráktól már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, de kisebb számosságban, és kevésbé lehetnek hevesek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 33 fok között várható, ugyanakkor északkeleten néhol egy-két fokkal hűvösebb is lehet.