A kormánylap szerint Pikó András saját maga szervezte az ellene demonstráló „áltüntetőket”

A kormánylap szerint Pikó András saját maga szervezte az ellene demonstráló „áltüntetőket”

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába vonult a polgármesteri hivatal elé több száz elkeseredett józsefvárosi, ismeretlenek a demonstrációra rászervezhettek idegen tüntetőket – írja a Magyar Nemzet a „a botrányba fulladt” a szombati tüntetésről. A kormánylap szerint Pikó András józsefvárosi polgármester „idegen tüntetőkkel” igyekezett tönkretenni a valódi elégedetlenkedők akcióját, „ezzel elterelve a figyelmet a tüntetés valódi céljáról, mint például a közétkeztetés körül kialakult korrupciós botrányról”.

Szombaton közel százan – más beszámolók szerint több százan – tüntettek a polgármesteri hivatal előtt, az eseményt részletesen bemutató Ripost szerint azért, mert „elegük lett Pikó András ámokfutásából”. A demonstrációt az önkormányzat is megörökítette, a videójuk alapján úgy tűnt, hogy a tüntetők egy része nem is nagyon tudja, hogy hol van: az interneten látták a felhívást, de nem helyiek, és olyan is akad, aki elárulja, vidékről hozták buszokkal. Feltűnő volt, hogy a résztvevők kezében tartott táblákon lévő feliratok írásképe megegyezett, mintha egyvalaki írta volna az összes transzparenst. Az akcióval egyébként a Pikó vezetése alatt lezüllött Józsefvárosra szerették volna felhívni a figyelmet, a tüntetők szerint ugyanis a polgármester megválasztása óta romlott a közbiztonság, botrányos a közétkeztetés és elszabadultak a drogok a kerületben.

Balogh István Lajos önkormányzati képviselő az esemény kapcsán arról írt a Facebook-oldalán, hogy a résztvevők többsége vidékről érkezett. – Elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelyeknek vidékről kell buszoztatnia embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel, amelynek nem lakói – fogalmazott.

A kormánylap magyarázata szerint amíg a „valódi tüntetés” a Horváth Mihály téri parkban zajlott, addig az önkormányzat emberei a tüntetéssel szemben lévő templom mögötti parkolóban filmeztek. Ez bizonyítja szerintük, hogy tudták, hová érkeznek a kisbuszokkal az „áltüntetők”, vagyis az egészet ők maguk szervezték, hogy tönkretegyék a helyi civilek akcióját. „A szombaton történtek alapján úgy tűnik, nem egy elbénázott, inkább egy meghekkelt tüntetésről beszélhetünk. Adott néhány elkeseredett, tüntetésszervezésben járatlan helyi polgár, és velük szemben áll Pikó András polgármester profi csapata” – vonja le a végkövetkeztetést a Magyar Nemzet. A lap a főbűnösöket is kijelöli, Pikó András mellett szerintük a lejárató akcióért a polgármester jobbkeze, korábbi kampányfőnöke Udvarhelyi Tessza felel.

A Magyar Nemzet nem először támadja Pikó Andrást és Udvarhelyi Tesszát. Emlékezetes, hogy az őszi önkormányzati választások előtt csalással vádolták meg az ellenzéki jelöltet és kampánystábját, a Fővárosi Választási Bizottság azonban nem adott igazat a helyi Fidesznek, sőt, a kormánypárt alpolgármesterét büntette meg a választás tisztaságának megsértéséért. Pikó András akkor a Magyra Hangnak azt mondta, azért kerülhettek célkeresztbe, mert a Fidesz olyan támogatottsági adatokat mért a kerületben, amelyek a kormánypártot is meglepték.