Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Média1: Negyvenen már tervezik felmondásukat az Indexnél

Szerző: | 2020. július 22., 19:57 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 40 újságíró és szerkesztő tervezi a felmondását az Indexnél – értesült a Média1. A szakportál szerint a szám még nem végleges, változhat, de ez a mostani nagyjából százfős gárda nagyjából 40 százalékát jelentené.

HIRDETÉS - AIP

Felmondásukat az érintettek azért tervezik, mivel nem értenek egyet a lapnál zajló folyamatokkal, illetve azzal, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke kirúgta Dull Szabolcsot, a portál főszerkesztőjét.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ha az érintettek valóban távoznak, merre folytatnák karrierjüket. Ez nem is egyszerű kérdés, hiszen mostanra alig maradt kormányfüggetlen lap a magyar médiapiacon. Lehetséges út lehetne még egy új médium megalapítása is, de ez szintén nagyon nehéz, pláne a jelenlegi médiapiaci helyzetben.

A 444.hu hozott nyilvánosságra korábban egy videót, amelyen Dull Szabolcs beszél mostanra már csak egykori kollégáinak a távozása körülményeiről. Itt elhangzik, hogy egy „rendkívül méltányos” összeget ajánlottak neki a „hallgatásért”. – Ne hallgassunk! – mondta.

A szerkesztőség a történtek után egy közös közleményben állt ki a főszerkesztő mellett. Mint írták, „Dullt valójában azért kellett meneszteni, mert világossá tette, hogy nem enged a zsarolásnak. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, és nem tudjuk másnak tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletnek, ami a független szerkesztőségi munka ellehetetlenülését fogja eredményezni.”

Bodolai László közben megszólalt a Pesti Hírlapnak és azt mondta, hogy ő nem zsarolt senkit. – Felajánlottuk neki a jogszabályok által rögzített módon a közös megegyezéssel történő felmondást – mondta a jogász, hozzátéve, hogy „ebben természetesen szerepelt titoktartási nyilatkozat, épp olyan, amilyet bármelyik cég használ”.

A történtek miatt az esti órákban a Momentum közben péntekre tüntetést hirdetett az Index szerkesztősége elé, ahonnan a karmelita kolostorhoz vonulnának.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bodolai László, Dull Szabolcs, Index, médiapiac


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest