Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Varga Judit szerint ősszel „minden eddiginél gátlástalanabb támadássorozat” jön

Szerző: | 2020. július 22., 11:30 | Belföld, EU

Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brüsszeli vita után ősszel „minden eddiginél gátlástalanabb támadássorozat” jön – erről beszélt a Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak adott interjújában Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint évek óta a „jogállamiság fedőnév alatt” építenek összehangolt és átfogó politikai kampányt, és kizártnak tartja, hogy egy „csatavesztés” után feladnák. Ugyanakkor már ez az állítás is vitatható, tehát hogy a hét elején született eredmény ténylegesen Orbán és szövetségesei győzelmét jelenti-e.

HIRDETÉS - AIP

Varga azt is mondta, ebben a támadássorozatban a magyar ellenzéki képviselők vállalnak majd fontos szerepet. Ők „eddig sem a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, hanem Brüsszel érdekeit Magyarországon, ez aligha fog változni” – vélekedett a miniszter. Egyben baljós jövőképet festett fel: „Nyilván megpróbálnak majd úgy tenni, mintha az Európai Tanács következtetései meg sem születtek volna, és folytatni fogják a jogállamisági mechanizmusok kiépítését és működtetését.”

Varga az interjúban úgy értékelte a brüsszeli eredményt, hogy az Európai Tanács „a rá nehezedő nyomás” ellenére is a magyar és lengyel álláspontot vette át. Szerinte az állam- és kormányfők megerősítették, hogy fontos az unió pénzügyi érdekeinek védelme és a jogállamiság kérdése, de a kettő nem kapcsolható össze.

Az igazságügyi miniszter továbbá úgy látja, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás régen lezárható lett volna, csak kettős mércével mérik őket. Továbbá úgy látja, már az állam- és kormányfők sem gondolták úgy, hogy ki kellene állniuk a Bizottság éves jogállamisági jelentése mellett. „Nincs szükség arra, hogy egy külső szereplő vizsgálja vagy minősítse a jogállamiság helyzetét a tagállamokban. A küzdelem persze itt sem ért véget: a bizottság a jelentést így is el fogja készíteni, és ebben politikai megfontolásokból minden bizonnyal éppen Magyarországgal és Lengyelországgal szemben lesz a leginkább kritikus” – tette hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Brüsszel, Európai Tanács, Európai Unió, hetes cikkelyes eljárás, Varga Judit


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest