Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bodolai a 168 Órának: Üzleti céljai is vannak a szerkesztőség szétverésének

Szerző: | 2020. július 24., 17:12 | Belföld

Az Index szerkesztőségi ülése (Fotó: Index/Bődey János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 168 Óra elérte az Index.hu igazgatósági elnökét, Bodolai Lászlót, aki provokációnak tartja, hogy a szerkesztőség Dull Szabolcs főszerkesztő visszavételét kérte. Szerinte üzleti céljai is vannak az Index szétverésének, amely mögött Bodolai nem a jobboldalt látja.

HIRDETÉS - AIP

Csaknem nyolcvanan mondtak fel az Indexnél péntek délutánig, köztük az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila, Munk Veronika és Haász János.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az 168 Óra elérte az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnökét, Bodolai Lászlót, aki azt mondta, meglepetésként érte a nagy számú felmondás, legközelebb hétfőn megy a szerkesztőség épületébe, akkor fogja áttekinteni a helyzetet. Úgy fogalmazott, csak a tények ismeretében fogja tudni megmondani, hogyan működtethető tovább az Index. Jelezte, a portál működtetése prioritást élvez ebben a helyzetben. „Van esély a működtetésre és arra, hogy egy pontos, független, mindenfajta befolyásolástól mentes lapként folytassuk, mint Index. Akkor nem állok fel.” – idézte a 168 Óra Bodolait.

– Nekem provokációnak tűnt Dull Szabolcs visszavételét kérni, mint egyetlen lehetőség, mert pontosan tudták, ebbe nem fogok belemenni. Ők már eleve úgy mentek oda, hogy tudták, nem lesz semmiféle megegyezés. Mindent megtettem a felmondási hullám megakadályozásáért – jelentette ki az elnök. Hozzátette, az elbocsátott főszerkesztő üzleti titkokat adott át a konkurenciának, amiatt kellett mennie. Szerinte üzleti céljai is vannak az Index szétverésének, amely mögött Bodolai László „nem a jobboldalt” látja.

Több ellenzéki párt is jelezte részvételét az Index melletti tüntetésen | Magyar Hang

Információink szerint sem Szombathy Pál, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, sem Sztankóczy András, az igazgatóság tagja nem folytatja a munkát a cégnél azok után, hogy tulajdonképpen a teljes szerkesztőség felmondott.

Az Index mellett pénteken 18 órától a Momentum szervezésében szimpátiatüntetést tartanak. A tervek szerint a résztvevők a hírportál óbudai, Kolosy téri szerkesztőségéből vonulnak a budai Várhoz a miniszterelnök hivatala, a karmelita kolostor elé.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bodolai László, Index.hu, média, médiapiac, sajtószabadság


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest