Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ismét megszólalt az Európai Bizottság alelnöke az Index miatt

Szerző: | 2020. július 24., 11:08 | Belföld, Külföld

A hírportálnál már csütörtökön megkezdődtek a felmondások.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aggasztónak tartom a magyar média helyzetét, de főként azt, ami az Indexszel történik – a 24.hu cikke szerint ezt mondta a Politiconak az Európai Bizottság alelnöke. Věra Jourová szerint elszomorító, hogy az Index több munkatársa is felmondott csütörtökön „attól tartva, hogy a cég már nem független”.

HIRDETÉS - AIP

Az alelnök megjegyezte: a 400 kormányközeli médiumot tömörítő KESMA esetét is ki fogják vizsgálni, mert „nagyon komolyan fogjuk venni ezt a magyar esetet”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Věra Jourová már korábban is jelezte, hogy aggódik az Index miatt, mert „a demokrácia nem működik szabad és független média nélkül”.

Az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot szerdán rúgták ki a hírportáltól. A csütörtöki állománygyűlésen a szerkesztőség hiába próbálta elérni, hogy helyezzék vissza a posztjára, erre Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke nem volt hajlandó. Ezután a lapnál már többen is bejelentették, hogy távoznak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Bizottság, Index, médiapiac, sajtószabadság, Vera Jourová


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest