Újabb távozó az Indexnél

Újabb távozó az Indexnél

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb újságíró jelentette be, hogy otthagyja az Indexet az elmúlt időszak eseményei miatt. A Média1 számolt be róla, hogy a 2017-ben Pulitzer emlékdíjjal is kitüntetett Brückner Gergely is távozik a hírportáltól.

Dull Szabolcs szerdai kirúgása után már többen beadták felmondásukat az Indexnél, miután a csütörtöki állománygyűlésen hiába kérték az Index.hu Zrt.-t vezető Bodolai Lászlót, hogy helyezze vissza beosztásába a menesztett főszerkesztőt. Azt már lehet tudni, hogy távozik a laptól a volt főszerkesztő-helyettes Miklósi Gábor, Dezső András, Szalai Bálint a gazdaság rovat újságírója, a szocioriportjainak köszönhetően ismert Janecskó Kata és Zsuppán András, a kultúra rovat vezetője is.

Csütörtöki sajtóhírek szerint többen is tervezik felmondásukat, az újságírók egy része azonban ezt csütörtökön nem tudta megtenni, mivel Bodolai László az értekezlet után elhagyta az Index épületét.

Pénteken délután hat órától egyébként tüntetés lesz a lap mellett és a sajtószabadságért az Index szerkesztősége előtt, a megmozdulást a Momentum szervezi. Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja a Magyar Hang felvetésére, hogy helyes-e, ha egy politikai párt szervez tüntetést egy híroldal, újság mellett, azt felelte: ezen a Momentumban több órát gondolkodott. Azért léptek, mert a hírportálnál zajló események sokadszor ismétlődnek meg 2010 óta Magyarországon.