Több vasút- és buszvonalon is korlátozások vannak érvényben

Több vasút- és buszvonalon is korlátozások vannak érvényben

A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még szombat délután is több szakaszon korlátozásokra és jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani a Zala és Somogy megyei vasútvonalakon a péntek éjszakai, illetve szombat délelőtti viharok, esőzések miatt – közölte a Mávinform az MTI-vel. Zala megyében több település is megközelíthetetlenné vált közúton. A Mávinform azt írta, hogy továbbra is pótlóbuszok járnak felsővezeték-szakadás miatt Gyékényes és Somogyszob között, valamint Nagykanizsa és Zalakomár között, ahol Zalaszentjakab állomáson a vízátfolyások miatt nem lehetséges a vonatközlekedés.

– Nagykanizsa és Gyékényes között a vonatok egy része dízelmozdonyokkal közlekedik, de több járat utasait szintén pótlóbuszok viszik ezek a szakaszon – hívták fel a figyelmet. Hozzátették: a Szombathely-Nagykanizsa vonalon Újudvar állomáson egy vágányon már újraindult a vasúti forgalom. A Mávinform tájékoztatása szerint a korábbi korlátozások miatt a balatoni vonalakon több vonat késéssel közlekedik.

Az Útinform közben arról adott tájékoztatást, hogy Zala megyében, a 74-es főúton, Magyarszentmiklós közelében a heves esőzés miatt vízátfolyás alakult ki, ezért csak fél pályán halad a forgalom. A Miháld és Nemesdéd közötti összekötőúton, Pat közelében, elmosta a közúti hidat a hirtelen lezúduló víztömeg, ezért Patot nem lehet megközelíteni, Miháldot pedig csak Sand irányából tudják elérni a közlekedők. A Galambok és Bagola közötti összekötőúton, Zalaszentjakab közelében a Malomárok hídját szintén elmosta a víz, ezért onnan Miháld szintén nem közelíthető meg.

A Volánbusz közlése szerint a heves esőzések miatt a Zala megyei Kisrécse és Nagybakónak megközelíthetetlen, ezért a Nagykanizsa-Nagyrécse-Kisrécse-Nagybakónak útvonalon közlekedő járataik nem érintik a két települést. A Pat, Sand és Miháld térségében keletkezett útkárok miatt a Nagykanizsa-Miháld-Zalakaros útvonalon közlekedő járataik csak Nagykanizsa és a miháldi orvosi rendelő között járnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat estig még általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délután a nyugati határvidéken csökkenhet érdemben a felhőzet. Országszerte várható csapadék: a Dunántúlon és északon az eső mellett néhol beágyazott zivatar is lehet, az Alföldön azonban az eső mellett záporok, zivatarok több helyen is kialakulhatnak.

Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon és esetleg Budapest körül érdemben csökken a felhőzet, reggelre nyugaton ki is derülhet az ég. Elsősorban a nyugati megyékben azonban köd is képződhet. Másutt ugyanakkor erősen felhős vagy borult idő várható továbbra is. Az éjszaka folyamán egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, reggel már inkább csak az Alföldön lehet helyenként gyenge eső, délkeleten esetleg néhol zivatar. Vasárnap az addig még erősebben felhős részeken is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, ezt követően országszerte erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel.