Lengyel lap üzent magyarul a címlapján

Lengyel lap üzent magyarul a címlapján

A lengyel Gazeta Wyborcza 2020. július 27-i címlapjának részlete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarul üzent a Gazeta Wyborcza, a legnagyobb lengyel független napilap a hétfői száma címlapján – vette észre a 444.

„KEDVES MAGYAR BARÁTAINK! Mélységesen felháborít bennünket az a brutális támadás, amit a hatalom indított az index.hu ellen. Veletek vagyunk ebben a nehéz pillanatban, és csodáljuk bátor kiállásotokat. Az autoriter hatalom itt Lengyelországban is fenyegeti a szólásszabadságot. Mint már annyiszor a történelem folyamán, újra szükségünk van a lengyel-magyar szolidaritásra a szabadság és demokrácia védelmében. Tartsunk össze! A Gazeta Wyborcza szerkesztősége” – áll a lap címoldalán magyarul és lengyelül. Emellett az egyik fő sztori is az Indexről szól az újságban.

Az 1989-ben alapított, liberális Gazeta Wyborcza nagy kritikusa az Orbán Viktorral szövetséges Kaczynski-féle vezetésnek.

Mint 2018 végén írtuk, a Gazeta Wyborcza a legfontosabb lengyel közéleti napilap, amelyből tizennégy éve még közel 700 ezer példány fogyott, mára ez a szám 100 ezer alá csökkent.