Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hang.hu: Így is bejön

Szerző: | 2020. július 29., 07:00 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedves Olvasóink, kezdem a lényeggel: átálltunk a rövidebb és egyszerűbb névre, vagyis a Magyar Hang hírportálja mostantól ez: Hang.hu. Ehhez tartozik egy műhelytitok is: körülbelül két és fél évet küzdöttünk azért, hogy a hetilap nevét a lehető legteljesebben tükröző és hazai „felségjelzésű” portálunk lehessen, ám a Magyarhang.hu megszerzése álom maradt. Nem használják semmire, de el/oda sem adják. Így született még 2018 tavaszán a Magyarhang.org cím, ami továbbra is él, de már nem ez az alapértelmezett – vagyis ne csodálkozzanak, ha a rendszer automatikusan átirányítja önöket a Hang.hu-ra. 

HIRDETÉS - AIP

De talán nem is ez a lényeg, hanem hogy egyre intenzívebben jelen kívánunk lenni az online térben, a nyomtatott laptól részben eltérő tartalommal, napról napra átfogó és hiteles képet adva a legfontosabb eseményekről, azok hátteréről. Nem alapítottunk hírgyárat, nem a mennyiség a fő szempont. S bár ez mostanában furcsán hangzik, nem is a laptársakkal való verseny hajt igazán minket, nekünk a szakmai megbízhatóság mellett továbbra is a közösségépítés a legfontosabb. A marketingesek erről úgy beszélnek, a minőségi olvasó, de ezt a kifejezést ebben a formában nem erőltetjük. Mindenesetre hisszük, hogy a daráláson alapuló, s mindent kattintásban mérő világnak egyszer vége lesz; tudjuk, ez nem csak a szerkesztőségeken, hanem a hirdetőként megjelenő cégek gondolkodásmódján is múlik.

Mindenki tudja, aki legalább érintőlegesen foglalkozik a valódi hírek világával, hogy a független, kritikus sajtó helyzete mennyire ellehetetlenült, és hogy a valódi újságírást végző műhelyek a hatalom fő ellenségei közé kerültek. Néha úgy tűnik, mintha gyakrabban lennénk mi, újságírók a célkeresztben, mint egyes politikai „riválisok”. Ezt kénytelenek vagyunk elfogadni, különben is, ami nem öl meg, az megerősít.

A hetilapként megjelenő Magyar Hang őrzi pozícióit, a klasszikus közéleti hetilapok piacán az eladott példányszám alapján ezüstérmes, s azon vagyunk, hogy az online világban is mind erőteljesebben legyünk jelen. A középpontban nálunk mindig is az ember, a társadalom áll, küzdünk a hatalmi arrogancia, a korrupció, a leszakadó rétegek megalázása ellen, és az ökológiai fókuszú közgondolkodás terjesztéséért. Nálunk nincs és nem is lehet semmilyen politikai vagy gazdasági szereplőnek beleszólása a működésbe vagy a tartalomba, nincs bulvár, csak tiszta közélet: politika, gazdaság, kultúra, társadalmi ügyek és egy kis sport. Nagyon köszönjük, hogy ennyien velünk tartanak.

Hang.hu – a Magyar Hang hírportálja. Így is bejön.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Hang.hu, közlemény, Magyar Hang


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest