HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kormányinfó: ...

Kormányinfó: Nem működik jól a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, ezért átalakítják

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

„A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) átalakítás előtt áll. Ennek a folyamatnak a végrehajtását egy másik igazgatóval képzeli el a fenntartó minisztérium”. Ezt felelte a Magyar Hang kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tárcavezetőtől Benedek István Zsolt SZGYF-főigazgató távozásának körülményeiről érdeklődtünk.

Ahogy korábban megírtuk – maga Benedek István Zsolt is megerősítette –, hogy távozik a szociális gyermek- és szociális otthonokat összefogó csúcshivatal éléről. Előzőleg viszont hiába érdeklődtünk a távozásának körülményeiről mind a főigazgatóságnál, mind Czibik Norbert helyettes főigazgatónál, mind pedig a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi), nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Egymás után mentették fel a lapunk által feltárt ügyekben érintett SZGYF-es vezetőket

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy az SZGYF átalakítás előtt áll, és ennek a feladatnak a végrehajtását másik irányítóval képzeli el a minisztérium. Ebben több dolog van benne: egyrészt, hogy az intézménynek van egy új vezetője, másrészt hogy átalakítják. Az átalakításnak számtalan oka lehet, például, ha nem működött jól egy állami szervezet, amire ezek szerint az önök cikksorozata – amelyet sajnálatos módon nem olvastam – rámutatott. Örülünk a magyar kormány és a szerkesztőség közös sikerének – fogalmazott a miniszter.

Lapunk rendszeresen ír az állami szociális ellátórendszer ügyeiről. Sokat foglalkoztunk az SZGYF Hajdú-Bihar megyei kirendeltségéhez tartozó intézmények furcsa eseteivel is, ezek szálai pedig a megyei kirendeltségen át egészen a főigazgatóságig érnek. Ezekről az ügyekről ebben a cikkünkben írtunk összefoglalót.

Benedek István Zsolt, az SZGYF főigazgatójának távozásáról június közepén cikkeztünk, miután a távozásának tényét maga is megerősítette. Benedek SMS-ben reagált a feltett kérdéseinkre. Azt írta: a főigazgatói posztot 2020. szeptember 16-ig tölti be. Vagyis addig állományban marad. Benedek István Zsolt továbbá azt is közölte: „A szociális és gyermekvédelmi ágazatban betöltött közel nyolc év különböző szintű vezetői munkám során minden esetben a szakmai és átláthatósági szempontok kerültek maximális mértékben betartásra, melyek döntéseim és intézkedéseim alapját képezték”.

A cikksorozat miatt hat sajtóhelyreigazítási eljárást indított a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Magyar Hang ellen. Valamennyit elveszítették, iratokkal igazoltuk állításainkat. A hat ítéletből három jogerős.

A cikk szerzője R. Kiss Kornélia és Szabó Zsolt László

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,925lájkolóTetszik
3,801követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek