Debrecenben is összezavarja a rendezvények ügyét a vírusveszély

Debrecenben is összezavarja a rendezvények ügyét a vírusveszély

Esti nyüzsgés a debreceni Campus Fesztiválon (Fotó: Campus Fesztivál)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy nappal ezelőtt még maszkos fotókat posztolva üzent a debrecenieknek a város polgármestere, a fideszes Papp László, hogy lazul a fegyelem, ezért felhívja a figyelmet, hogy legyenek elővigyázatosak és óvatosak – olvasható a Debreciner hasábjain. – Ugyanezen a napon az önkormányzat azt is bejelentette, a járványveszély miatt több népszerű programot is le kellett mondaniuk.

A polgármester szerint a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket – mint a Cseh Sörkert, a Bor- és Jazznapok és a Debreceni Piknik – nem tudják megtartani.

Csütörtöki hírek szerint az elmaradt Campus Fesztivál helyett kigondolt – augusztus 19. és szeptember 19. közé tervezett – Campus Eleven rendezvénysorozat is elmarad, helyette augusztus 19. és 22. között ültetett koncerteket szerveznek a Nagyerdei Stadionban. 

Ezen korlátozások után meglepő az a pénteki bejelentés, amely szerint a Nagyerdei Kultúrparkban gyermekeknek rendezett Galiba Fesztivált mégis csak megtartják, s az augusztus 16. és 20. közötti ötnapos sokadalomra várják a családokat. Többek között ilyen programok lesznek: a nyitónapon többek között a Logikaland, Galiba-felirat készítése, Lúdas Matyi-hasonmástalálkozó és debreceni művészeti bemutatói követik egymást, de nem maradhat el a vásári bábjáték és az íjászverseny sem. A találkozó második napján pedig játszva tanulhatnak a gyerekek a KRESZ-pályán, megismerkedhetnek a csodakutyákkal, valamint bátor lovagok is tanulságot tesznek hőstetteikről az Elvarázsolt kastélyban.

Puskás István alpolgármester egy pénteki sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a korlátozó szabályok és az elővigyázatosság maximális betartásával, de nem kell virágkarnevál nélkül tölteniük az idei augusztus 20-át a debreceni családoknak. Mint arról a szervezők korábban már tájékoztattak, stadionshow és tűzijáték nem lesz, a hagyományos értelemben vett karneváli felvonulás is elmarad, és jóval csekélyebb lesz a városon kívüli jelenlét is, mivel nem lesznek külföldi produkciók.

Mint hozzátette, a feldíszített virágkocsik idén a belvárostól a Nagyerdőig sorakoznak majd egymás mögött, statikus programhelyszínként szolgálva, melyek körül a Lépésről lépésre-programsorozat elvén más-más programok várják majd a közönséget.