Uj Péter: Bodolai biztosan tudja, hogy mi zajlik a Fidesz forgatókönyve szerint

Uj Péter: Bodolai biztosan tudja, hogy mi zajlik a Fidesz forgatókönyve szerint

Csintalan Sándor és Uj Péter a Kötöttfogás 2020. július 30-i adásában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bodolai László nem alkalmas arra, hogy egy médiacég vezetője legyen, ráadásul a felhatalmazása is csak arra szólt, hogy az Index szerkesztőségének függetlenségét reprezentálja – erről beszélt Uj Péter, a portál egyik alapítója és volt főszerkesztője a Köttöttfogásban.

Pörzse Sándor műsorvezető felvetette, hogy Bodolai László arról beszélt, hogy a Fidesz ebben most nincs benne, és dörzsölik a tenyerüket, mert mégis minden az ő forgatókönyvük szerint zajlott.

– Bodolai biztosan tudja, hogy mi zajlik a Fidesz forgatókönyve szerint, mert ha valaki látta azt, az ő. Neki muszáj volt – reagált Uj Péter, aki jelenleg a 444.hu főszerkesztője, de korábban nagyon jóban volt Bodolaival, akinek még az ügyvédi irodája is az ő házába volt bejelentve sokáig, a felesége is nála dolgozott.

Hozzátette: – Látszik, hogy ezek a kommunikációs panelek, amiket bedobott, neki nem juthattak magától eszébe. A hazugságdarabkák nagyon gyorsan berendeződtek egy nagyon szép rendszerbe.

– Évekig nagyon jóban voltam Bodolaival, de amit itt alakított, az miden szinten felháborít. Ha végre is kellett hajtania ezt a feladatot, megtehette volna úgy, hogy nem viselkedik ennyire aljasul. Annyira mérhetetlenül szemét dolog volt, amit művelt, amire semmiféle felkentsége nem volt. Ő a szerkesztőség függetlenségét reprezentálni volt hivatott abban a pozícióban, az juttatta csak ide, hogy megbízott benne a szerkesztőség és őket verte át nagyon mocskos módon. Majd elkezdte a karaktergyilkos hazudozásokat. Ez egész egyszerűen menthetetlen. Se szakmai, se egyéb alkalmassága nincs, hogy belőle egy médiacég vezetője legyen – mondta Uj Péter a Magyar Hang műsorában.

A volt Index-vezér szerint elkeserítő, hogy az orbánizmus mennyire jól működik, pillanatokon belül megszülettek a párhuzamos alternatívák. „Pedig ha megnézzük azt a folyamatot, amely az utóbbi 10 évben a magyar médiában zajlott, akkor sok kétség nem lehet, hogy mi történt itt” – mondta.

Az elmúlt 10 év kapcsán kiemelte: mindig rejtélyes dolgok történtek a magyar médiában, és valamilyen rejtélyes módon a végén mindig a kormánynak lett jó.

A jövőről szólva azt mondta, úgy tűnik, nem egy Origo-típusú dolgot, hanem egy közepesen kézben tartott médiát akarnak csinálni.