Visszalépett az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Visszalépett az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese – jelentette be Facebook-oldalán péntek hajnalban Tevan Imre, aki csütörtök reggel jelentette be, hogy elvállalta a posztot. „Rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam” – tette hozzá.

Mindjárt az elején azzal kezdte, hogy ő indexes volt, és örökre az marad. Kilenc és fél éve rúgták ki, azóta bármikor visszament volna, ha teheti. „És amikor most felkértek, azt hittem, hogy ebből az indexességből meg lehet őrizni valamicskét, és újra lehetőségem lesz ebben szerepet vállalni.”

„Nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új »Index«-et. Bocs fiúk, én pesszimista alkat vagyok, lehet, hogy nem lesz igazam, teljes szívemből kívánom, hogy ne legyen, de most azt érzem, bajosan fog menni” – fogalmazott.

https://www.facebook.com/imre.tevan/posts/10158430528874054

Mint írta, a csütörtöki napot a szerkesztőségben töltötte. „Ott nemcsak az Index haldokló szellemét láttam, de ráébredtem, amit tehát mindig is tudtam, hogy én egy vagyok velük. Ebben kevesebbet segítettek azok, akik néhányan nem fogtak velem kezet, és sokkal többet Pozsi, aki nagyon szelíden és kedvesen mondta el, hogy miért nem ért egyet a lépésemmel. Homlokcsókot érdemel!”

Az „igazgatósági tag” hétfőn hívott föl, ma péntek van, azóta odáig jutottunk, hogy egyetlen embert, engem lehetett bejelenteni az új csapatból. -thy és -czy (Szombathy Pál és Sztankóczy András – a szerk.) azóta se tudta eldönteni (legalábbis nekem ezt mondják) azt a viszonylag alapvető kérdést, hogy melyikük a főszerkesztő. A harmadik tag doktor Bodolai, akinek minden nyilatkozata után azt éreztem, hogy ki kell szállnom. Kétségtelenül fejlődik, a legutóbbiban a Klubrádióban már hosszú perceket beszélt értelmesen anélkül, hogy elővette volna a szerkesztőség ármánykodásáról szóló elméleteit, de aztán leteltek ezek a percek. Dull kirúgása nagyon jó döntés volt, mondotta – írta Tevan Imre.

Tevan Imre azt is hozzátette, hogy szerinte nem lesz könnyű elindítani a távozóknak egy „új” Indexet. De ha mégis, felajánl ingyen havonta legalább egy cikket nekik, feltehetően közlekedési témájút.

Elmondása szerint Dudás Gergely egykori főszerkesztő VálaszOnline-nak adott interjúja is segített a döntésében, aki „nagyon világosan elmagyarázta cégjogilag, hogy miért nincs már Index”. „Amikor 2018 szeptemberében az Index tulajdonosi jogait ma is gyakorló Bodolai László eladta a Nanga Parbat Zrt.-ben lévő kizárólagos tulajdonát, volt egy naugyém. És volt, illetve van egy szívfájdalmam is: soha, senki, azóta sem tette fel azt a kérdést Bodolainak, hogy ezt miért kellett. Miért adtad el a legfontosabb biztosítékot? Szerintem a helyzet az, hogy ezen keresztül lehet fogni a Bodolai Lászlót” – fejtette ki Dudás Gergely.

Bodolai László a Média1-nek reagált Dudás interjújára, szerinte át kellett adni a részvényeket, nem volt más választás, hiszen az Index.hu Zrt. vételára nem lett teljesen kifizetve.

Címkék: média, Index.hu, Tevan Imre