HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az OLAF is vi...

Az OLAF is vizsgálja az MSZP „álmentős” videóját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálja a baloldal „kamuvideóját” európai uniós forrásokkal való visszaélés miatt – az MTI tudósítása szerint ezt mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus közölte: a „botrányos videó” azért keltette fel az OLAF érdeklődését, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélt az anyag készítése során. A videó egyik készítője – aki a Népszabadság volt újságírója – ugyanis uniós pénzből fizetett alkalmazott, az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense.

Hollik István szavai szerint ez innentől kezdve komoly pénzügyi visszaélés, hiszen az Európai Parlament által fizetett asszisztens kizárólag európai parlamenti feladatokat láthat el. Az viszont egyértelműen törvénytelen, ha európai parlamenti munkatárs belpolitikai, pártpolitikai célokat szolgáló tevékenységet végez az Európai Parlament pénzén. – Márpedig itt pontosan ez történt: Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense az MSZP megbízására, tehát politikai párt részére készített pártpolitikai célokat szolgáló videót, ráadásul egy kamuvideót, amit kifejezetten álhírgyártásra készítettek – mondta a politikus.

Elindult a nyomozás az MSZP álmentős videója kapcsán, a nő bevallotta, hogy mégsem volt soha mentős

Emlékezetes, Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője néhány hete nyilvánosságra hozott egy olyan videót, amiben egy magát mentősnek mondó nővel beszélgetett a kórházi ágykiürítésekről. Németh Athina többek között olyanokat mondott, hogy tíz beteg ápolását vállalta el, és közülük kilencen kínok között haltak meg az otthonukban. A megszólalóról az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Továbbá visszautasította a Szamaritánus Mentőszolgálat is, hogy a nő náluk dolgozna.

Ujhelyi István asszisztense, aki a videót készítette, korábban annyit közölt, ő állt a kamera mögött.

Korózs Lajos később azt mondta, „az MSZP jóhiszeműen járt el”, és nem ellenőrizték, hogy a riportalany az-e, akinek mondja magát. A politikus hozzátette, ha a nő nem az, akinek mondta magát, vállalnia kell a felelősséget. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,656lájkolóTetszik
3,777követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ha munka van, minden van” – a kormány a fesztiválokat és a klubokat is megmentené

Több mint kétmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány a zeneipar háttérembereinek, koncerthelyszíneknek és fesztiváloknak.