Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az OLAF is vizsgálja az MSZP „álmentős” videóját

Szerző: | 2020. augusztus 01., 16:08 | Belföld

Németh Athina az Egyenes beszéd stúdiójában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálja a baloldal „kamuvideóját” európai uniós forrásokkal való visszaélés miatt – az MTI tudósítása szerint ezt mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS - AIP

A kormánypárti politikus közölte: a „botrányos videó” azért keltette fel az OLAF érdeklődését, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélt az anyag készítése során. A videó egyik készítője – aki a Népszabadság volt újságírója – ugyanis uniós pénzből fizetett alkalmazott, az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense.

Hollik István szavai szerint ez innentől kezdve komoly pénzügyi visszaélés, hiszen az Európai Parlament által fizetett asszisztens kizárólag európai parlamenti feladatokat láthat el. Az viszont egyértelműen törvénytelen, ha európai parlamenti munkatárs belpolitikai, pártpolitikai célokat szolgáló tevékenységet végez az Európai Parlament pénzén. – Márpedig itt pontosan ez történt: Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense az MSZP megbízására, tehát politikai párt részére készített pártpolitikai célokat szolgáló videót, ráadásul egy kamuvideót, amit kifejezetten álhírgyártásra készítettek – mondta a politikus.

Emlékezetes, Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője néhány hete nyilvánosságra hozott egy olyan videót, amiben egy magát mentősnek mondó nővel beszélgetett a kórházi ágykiürítésekről. Németh Athina többek között olyanokat mondott, hogy tíz beteg ápolását vállalta el, és közülük kilencen kínok között haltak meg az otthonukban. A megszólalóról az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Továbbá visszautasította a Szamaritánus Mentőszolgálat is, hogy a nő náluk dolgozna.

Ujhelyi István asszisztense, aki a videót készítette, korábban annyit közölt, ő állt a kamera mögött.

Korózs Lajos később azt mondta, „az MSZP jóhiszeműen járt el”, és nem ellenőrizték, hogy a riportalany az-e, akinek mondja magát. A politikus hozzátette, ha a nő nem az, akinek mondta magát, vállalnia kell a felelősséget. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: álmentős videó, Európai Csalás Elleni Hivatal, Fidesz, Hollik István, MSZP, németh athina, OLAF


Kipipálják

Kipipálják

Az Alkotmánybíróság a rokkantsági ellátások kapcsán tulajdonképpen azt mondta ki, hogy van határ: Magyarország polgárai nem lehetnek teljesen kiszolgáltatva a jogalkotó kénye-kedvének.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest