Ötmilliárd plusz a közmunkára

Ötmilliárd plusz a közmunkára

Közmunkások Pálmajoron (Képünk illusztráció) (Fotó: Pálmajor önkormányzatának honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlönyben is rögzítette a kormány, hogy mindenki számára, aki ezt igényli,
a közfoglalkoztatás keretében munkalehetőséget biztosít. Ez része annak a kommunikációnak, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyi a koronavírus-járvány miatt megszűnt.

A péntek esti közlönyben Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet lényege – amelyet a 444.hu vett észre –, hogy az idei költségvetésben a Start-munkaprogram alcím kiadási előirányzata legfeljebb ötmilliárd forinttal túlléphető.

A járvány hazai megjelenése után és a bevezetett korlátozások idején Orbán Viktor többször is hangsúlyozta, hogy mindenkinek állást kínálnak majd, aki a koronavírus miatt veszítette el a munkáját és nem tud egyedül elhelyezkedni. Ennek egyik eleme volt, hogy bővítik a közfoglalkoztatást. A felkínált lehetőségek között szerepelt még a honvédség önkéntes tartalékos rendszerének felduzzasztása és az állami cégek állományának növelése.