HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Messze nem ké...

Messze nem készít havi 2,8 millió maszkot a „kínai csodamasina”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Július 17-ig 869 340 egyszer használatos maszkot gyártott a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönbe telepített, Kínából érkezett maszkgyártó gépsor – közölte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Mindez azért különösen érdekes, mert az eddigi hírek arról szólnak, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által csak kínai csodamasinának nevezett szerkezet havonta 2,8 millió maszkot gyárt. Ez a szám hangzott el a kormányfő áprilisi videójában, egyértelműen az új eszköz kapcsán.

A BVOP válasza szerint május 25. óta folyik a gyártás, az elkészült maszkokat pedig a sátoraljaújhelyi börtönben tárolják. Azt is írták, hogy a 2,8 milliós adat a büntetés-végrehajtás teljes, maximális gyártási kapacitását fedi le. Viszont a válasz nem említ máshol gépsort.

A büntetés-végrehajtás egy korábbi közleménye szerint a védőmaszkokat az Adorján-Tex Kft., a büntetés-végrehajtás egyik gazdasági társasága fogvatartotti munkáltatással a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben és a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben gyártja. A gyártási kapacitás napi 20 000 darab védőmaszk, a kapacitás bővíthető – írták akkor.

Március 27-án már arról számoltak be, hogy napi 33 ezerre emelték a kapacitást a bv-intézetekben.

Hadházy Ákos Szijjártó Péter külügyminisztert is kérdezte már, tőle is azt kérdezte (csakúgy mint a BVOP-tól), hogy egyáltalán működik-e a sátoraljaújhelyi gépsor. Szijjártó Péter helyett Pintér Sándort a belügyi tárca vezetője írt választ, amiből csak annyi derült ki, hogy „a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön területén üzembe helyezett gépsor egyszer használatos egészségügyi szájmaszkok gyártására alkalmas.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,712lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Úgy neveltem minden lányomat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

A miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket szerepeltető listáján jelenleg a második helyen áll.