Kilenc fertőzöttet azonosítottak

Kilenc fertőzöttet azonosítottak

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a kedd reggeli friss adatokból. Ezzel a járvány kezdete óta 4553 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában ezúttal áldozatot is szedett a vírus, elhunyt egy 77 éves krónikus beteg. Így már összesen 598-an haltak meg a koronavírus-járvány következtében, míg a gyógyultak száma 3415.

Jelenleg 540 aktív fertőzöttről tudni, közülük 75 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 7-en pedig lélegeztetőgépre szorulnak. A vírus hazai megjelenése óta az állam 348 132 tesztet végzett el, ez 1 170-nel több az előző napi adatnál.

A tájékoztatásban kiemelték, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja a vírus behurcolásának megakadályozása. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7742 embernél van érvényben. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Címkék: koronavírus