Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Visszavonta a fellebbezést Kaleta Gábor

Szerző: | 2020. augusztus 04., 16:09 | Belföld

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta a fellebbezést a gyermekpornográfia miatt elítélt Kaleta Gábor ügyvédje, így az első fokon kiszabott büntetés jogerőssé vált, az eljárás nem folytatódik másodfokon – közölte a Fővárosi Törvényszék.

HIRDETÉS - AIP

Kaleta Gábort – ahogy arról lapunk is beszámolt – még tavaly hozták haza teljes titokban Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Bűnösségét végül beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének előkészítő ülésén, így pedig – az ügyészség által megszabottak szerint – egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és 540 ezer forintos pénzbírsággal sújtották.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az ítélet hatalmas felháborodás keltett, még tüntetés is volt a bíróság előtt amiatt, hogy túl olcsón megúszta az egykori diplomata. Az ítélettel kapcsolatban több Fidesz-közeli személyiség is hangot adott kritikus véleményének, így a kormánypárt EP-képviselője, Deutsch Tamás és a volt amerikai magyar nagykövet, Szemerkényi Réka is. A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, De Coll Ágnes a Magyar Hangnak adott interjújában pedig úgy vélekedett: az enyhe büntetés rossz üzenetet közvetít a társadalomnak.

A Fidesz azóta már bejelentette, hogy munkacsoportot állít fel, amelynek feladata a gyermekvédelmi szabályozások áttekintése, adott esetben szigorítása.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bíróság, Kaleta Gábor, pedofília


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest