Főszerkesztőt cserélt a G7.hu üzleti hírportál

Főszerkesztőt cserélt a G7.hu üzleti hírportál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Váczi István újságíró, a G7.hu eddigi felelős szerkesztője vette át a gazdasági online hírmagazin 8 fős szerkesztőségének vezetését Kasnyik Mártontól, a lap alapító főszerkesztőjétől – értesült a Media1. A sajtóügyekben illetékes portál beszámolója szerint a főszerkesztő cseréről szerdán tesznek közzé bejelentést az oldalon, de a változás már meg is jelent a G7.hu impresszumában. Kasnyik Márton, aki a kezdetektől alapító-főszerkesztőként irányította a G7.hu szerkesztőségét, újságíróként ezután is a lap munkatársa marad.

Kasnyik 2009 és 2013 között a Napi Gazdaság szerkesztője, majd 2013 és 2014 között az Index újságírója, 2014-től 2017 augusztusának végéig a 444 újságírója volt. A G7-et a Figyelő és a Világgazdaság kormánypárti kézre kerülését követően, 2017 őszén indították el, de a koncepció – miként a Média1 írja – már évekkel korábban, az Index gazdaság rovatában, az akkori újságírói közösségben megszületett, csak akkor ehhez még nem találtak befektetőt.

Az új főszerkesztő, Váczi István 2011 és 2017 között a Figyelőnél, majd a lap 2018-as bezárásáig a Heti Válasznál dolgozott, ezt követően került a G7.hu-hoz.

A G7 tulajdonosa az Opten céginformációs rendszer szerint fele részben Varga Zoltán üzletember (a 24.hu-t is működtető Central Médiacsoport tulajdonosa), fele részben pedig a corvinusos oktató, dr. Reszegi László érdekeltségében lévő önálló nonprofit részvénytársaság, melyet Szentkirályi Balázs vezet.

A Média1 egyébként épp a napokban számolt be arról, hogy a G7.hu-t működtető nonprofit részvénytársaság egyelőre (a 444.hu-t működtető Magyar Jeti Zrt.-hez hasonlóan) nem tudott nyereségessé válni, és a 2019-es pénzügyi évre is 40 millió forint körüli vesztesége lett. Ezért is indítottak el a napokban olvasói támogatási programot abban a reményben, hogy így tudják leszorítani a veszteségeiket, és a gazdasági hírmagazin fenntartható pénzügy pályájára tud állni.