Rácz Zsófia ismét elmenekült egy kérdés elől

Rácz Zsófia ismét elmenekült egy kérdés elől

Rácz Zsófia (Fotó: Rácz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erős küldetéstudata van, hogy a fiatalok hangszórója legyen – erről beszélt az RTL Klubnak az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, a következő kérdést viszont már nem várta meg, inkább tovább sétált. Azért így is nagy eredmény ez: a kereskedelmi tévének eleve fél évébe telt, hogy elérje a politikussá lett egyetemistát.

Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt? – ezt a kérdést tette fel március eleji cikkében az Index, aminek szintén nem sikerült megszólaltatnia Rácz Zsófiát. Pedig mindent megtettek, vadászták a sajtónyilvános megjelenéseit, végül pedig Győrbe is elutaztak, hogy ott tegyenek fel kérdéseket a helyettes államtitkárnak. Ő viszont csak kezet fogott, majd ment is beszédet tartani. Ezt követően ráadásul azt is állította, hogy az Index újságírójának nem volt semmi kérdése, miközben nem ez volt a helyzet.

Az RTL Híradó végül kedden Balatonfenyvesen csípte el a politikust egy nyilvános eseményen, ahol Rácz Zsófia szabadkozott az eddigiek miatt. – Én azt az elvet vallom, hogy akkor nyilatkozom valamiről, miután már valamit letettem az asztalra, úgyhogy jelenleg a munka fázisa zajlik. Természetesen azt sajnálom, hogy ha ebből volt félreértés, de ahogy most is, bármikor nagyon szívesen válaszolok – mondta a helyettes államtitkár. Aztán kiderült, hogy ez mégsem egészen így van. Ahogy persze az sem, hogy most még nem akar interjút adni: a Mandinernek például januárban szerepelt a címlapján.

A kereskedelmi tévé megkérdezte, mit gondol róla, hogy törvényt módosítottak a kinevezése érdekében. Nem lehetett volna ugyanis helyettes államtitkár úgy, hogy még nem szerezte meg a diplomáját. Rácz Zsófia erre azt mondta: – Nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek vagy a lobbistájuk. És megtisztelő, hogy ezt egy ilyen pozícióból tehetem.

Ez persze nem volt válasz a kérdésre, ezt az RTL Híradó is felvetette, de hiába. Előbb kellett volna a jogszabályt módosítani, és utána javasolni Rácz Zsófiát a tisztségre, így ez egy bakinak nevezhető – mondta korábban Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. Ön is bakinak tartja, mint Deutsch? – kérdezte volna az RTL, de Rácz Zsófia inkább elsétált.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1572682" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Címkék: Rácz Zsófia