Fegyverrel fenyegették a győri taxist

Fegyverrel fenyegették a győri taxist

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vettek őrizetbe a 35 éves győri férfit a helyi rendőrök – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Mint írták, a rendőrségre az egyik taxitársaság alkalmazottja tett bejelentést szerdán, hogy fegyverrel fenyegették meg Győrben. Elmondta, hogy két nő kért taxit, akiket a megadott címre vitt. A fuvar végeztével az egyik asszony kiszállt a kocsiból, a másik az autóban ülve várta, hogy társa visszaérkezzen. Miután a nő visszament, közölte, úgy volt, hogy egy férfi ismerőse fogja a címnél várni, aki kifizeti a fuvarköltséget, de mivel őt nem találta meg, ezért nem tudja rendezni a szállításuk díját. Felajánlotta, hogy néhány óra múlva megadja a tartozását, addig zálogként a sofőr megtarthatja a mobiltelefonját.

A taxis ezt nem fogadta el, és jelezte a nőnek, hogy a kocsiban ülő társát visszaviszi oda, ahonnan elindultak. Erre mindkét nő hangosan kiabálni kezdett, a taxis megtett néhány métert a járművel, azonban a hátul ülő utas ki akart ugrani a mozgó kocsiból, így megállt. Miután a járművet vezető férfi visszatolatott az eredeti helyszínre, mondta a fiatalabb asszonynak, hogy amíg nem tudnak fizetni, addig mégis elfogadja zálogba a korábban felajánlott telefont. Ezen újabb huzavona és indulatos veszekedés kezdődött, amit hallva a közeli házból kijött az utasok egyik férfi hozzátartozója, aki a ruházatából elővett egy fegyvert, amivel a taxist megfenyegette és elzavarta.

A rendőrök a 35 éves Sz. Krisztiánt elfogták, majd a lakóhelyén végrehajtott kutatás során megtalálták azt a játékfegyvert, amivel a férfi fenyegetőzött. A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Címkék: Győr