Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri gyilkosságoknak

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri gyilkosságoknak

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb két embert gyanúsított meg a rendőrség a két és fél hónappal ezelőtti Deák téri kettős gyilkosság miatt. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu érdeklődésére elmondta, hogy a három letartóztatásban lévő személyen kívül egy 19 éves férfit és egy 17 éves fiút is kihallgattak a nyomozók csoportos garázdaság bűntette miatt.

Mint ismert, két, nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással a belvárosban, május 22-én hajnalban. Cs. Krisztián többször is megszúrta az egyik fiút akit – miután a földre került – az egyik társa többször fejbe rúgott. A késelő a helyszínről távozó másik férfi után ment és mellkason szúrta. A megkéselt 16 éves és egy 21 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk.

A tömegverekedés után előállított kilenc ember közül egy lány kivételével mindenkinél kimutatott valamilyen drogot a gyorsteszt, vagyis a gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint két bűntársa, J. Marcell és J. Dániel is fogyasztott kábítószert a bűncselekmény előtt.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A születésnapját ünneplő 18 éves fiatal először írásban ismerte be bűnösségét a rendőrségen, de ezt később visszavonta a bíróságon. J. Dániel és J. Marcell viszont ténybeli beismerő vallomást tett a korábbi kihallgatása során.

Úgy tudni, hogy a most meggyanúsított fiataloknak fontos szerepük volt abban, hogy kirobbant a tömegverekedés. A 19 éves fiatal volt ugyanis az, aki a helyszínen lévő biztonsági őrökkel kötekedett, majd összeverekedett az áldozatok társaságában lévő 17 éves fiúval. Ebbe avatkozott bele a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián, aminek tragikus vége lett.