Karácsony: Az elektronikus jegyrendszer kudarcának politikai felelőse az előző városvezetés

Karácsony: Az elektronikus jegyrendszer kudarcának politikai felelőse az előző városvezetés

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas, 4,7 milliárd forintos veszteséggel zárta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 2019-es évet. Még soha nem fordult elő olyan, hogy a közlekedési vállalat veszteséges lett volna. A drámai hiány egyik oka az elektronikus jegyrendszer totális bukása, amely 6,1 milliárdos kiesést okozott és 2019-ben került elszámolásra – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

„Jegyrendszer nincs, ellenben hiányzó milliárdok vannak. Nem lehet, hogy ne legyen felelőse az elmúlt évek legnagyobb budapesti botrányának, ezért megpróbáljuk kirángatni a gödörből az ügyet” – fogalmaz Karácsony.

Mint írja, „vizsgálóbizottság, a BKK új vezetése és a hatóságok is dolgoznak azon, hogy kiderüljön, az előző városvezetés politikai felelőssége mellett kiket terhel büntetőjogi felelősség. És, hogy megtudjuk, milyen magánzsebekbe vándoroltak értékelhetetlen teljesítmény nélkül az adóforintok milliárdjai”.

Bár nem nulláról, de jókora mínuszból kell indulnunk, a ciklus végéig biztosan lesz elektronikus jegyrendszer Budapesten – fűzte hozzá a főpolgármester.